Eu fac asta de peste 45 de ani și nu mi s-a întâmplat încă nimic rău. Mă rog, nimic care nu s-ar fi întâmplat oricum.
Daca nu cumva te masturbezi in public sau de fata cu alte persoane (fara ca ele sa fie de acord in prealabil) nu vad problema.
@Ela05 - să mor eu dacă pricep ce legătură e între elucubrația ta despre vârstă și foștii tăi, cu întrebarea asta despre... labă!
Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza in fiecare zi si n-au nicio boala.
http://www.youtube.com/watch?v=IQFCeES8UQc
Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:
"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."
"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."
"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."
http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html
Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.
De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".
„Coacționar la clinica deschisă de Becali este Virgiliu George Vlăescu, un teolog care promovează intens multe teorii pseudomedicale pe diferite site-uri de extremă dreaptă."
—Alexandra Nistoroiu, PSEUDOMEDICINĂ! Clinica lui Becali face terapie cu vâsc pentru bolnavii de cancer. Febră indusă în tot corpul, ca să "fiarbă" cancerul! Libertatea, 29 martie 2019
„Am citit-o. Virgiliu Gheorghe nu e om de știință, iar cartea este o adunare de obsesii și manifestări paranoice lipsite de orice suport. Presupun că acum glumești, nu? Nu poți, în mod serios, într-o discuție serioasă, să-mi recomanzi așa ceva. Cartea ar fi revoltătoare dacă nu ar fi hilară. Și acum vorbind serios, spune-mi o carte adevărată, nu îți mai bate joc."
—Brigaela, tpu.ro
Evita parerile obsedatilor sexuali care mai sunt pe aici. Masturbarea iti poate afecta negativ creșterea si dezvoltarea fizica si psihică, dacă e in exces. Tu esti dependent sexual. Dependenta se trateaza. Consulta un psihiatru pentru copii sau adulți și spune i asta. Problema este la creier fiindca acolo se instalează dependenta. Iti va prescrie niste psihotrope care te vor scapa de obsesie. Vei reusi sa spui stop cand vei vrea.
Ce lucruri rele ti se intampla? Masturbarea e normala, toata lumea o face. Ce inseamna dependenta la tine?
Nu te poti opri, TOTI BARBATII SE MASTURBEAZA, majoritatea o fac zilnic este ceva natural, biologic
Poti incerca sa te obosesti, facand efort fizic, asa vei fi prea obosit pentru Laba . Si daca nu te atingi "manual" dupa un timp o sa ai "vise frumoase" o sa te descarci noaptea in somn ))
Detaliază in ce sens ți-a strict viața?
Masturbarea este ceva normal și te ajută să îți explorezi corpul și să îl cunoști. Plus de asta are și alte beneficii pentru sănătate, atunci când ai orgasm produci endorfina așa considerat hormon al fericiri. Beneficiile ar fi multe însă după cum știi totul în doze mari nu este bun, cum are beneficii are și consecințe. Totul cu măsură. Dacă o faci odată de două ori pe zi nu ar fi nici o problemă.
Încât cum să vorbești cu o fată nu are nimic de văzut cu masturbarea, asta este influențată de alte aspecte din viața ta nu de masturbare in sine.
Totusi nu înțeleg de ce spui că ți-a stricat viața?
Pentru o femeie cu capul pe umeri care nu caută vreun beneficiu personal vârstă este doar un număr, deci nu contează. Eu am stat cu un băiat de 22 de ani și eu am 29, la fel am stat cu unul mai mare decât mine cu 12 ani acum vreo 7 ani în urmă, deci nu vârstă contează. La fel îți spun că cel de 22 nu m-a înșelat și cel cu 14 ani mai mare decât mine a lăsat o fostă a să însărcinată după doi ani de relație. Și nu te gândi nu avea o situație genială să zici că mă întreținea el sau ceva de genul, niciodată nu am depins de un bărbat, am muncit și m-am întreținut singură. Eu ce am vrut mereu a fost o stabilitate emoțională, să am pe cineva lângă mine care să fie lângă mine indiferent de situație și să mă facă să mă simt iubită. Dacă am văzut că nu obțin asta pur și simplu am rupt relația și gata. Deci vârsta in sine nu are vreo importanță, bine depinde de situație evident nici să ieși cu cineva ce ți-ar putea fi bunic. Tu mă înțelegi... Sincer dacă ea nu are nici un beneficiu de la tine și nici nu s-a ascuns cu telefonul față de tine. Putin probabil să fie creo târfă. Dar cine știe...
In Biblie nu scrie asta (malahii e o eroare de traducere). Daca te obsedeaza prea mult pacatul vei ajunge la psihiatrie.