Pai însărcinată sigur nu ești însă poți sa ai probleme de sănătate. Poate un chist micuț pe ovare. Orice ar fi, nu e normal sa îți întârzie menstruația. Cere trimitere de la medicul de familie la ginecolog (poți sa mergi singura deoarece ai deja 16 ani) sa nu-ți fie rușine că n-ai de ce. Poți sa întrebi medicul de familie unde găsești o femeie ginecolog sa te simți mai bine. Dar eu zic sa mergi neparat la ginecolog. Și eu am pățit la fel pe la 16 aproape 17 ani și am aflat ca am un chist de 5 mm pe ovarul stâng. Se da un medicament și se elimină ușor. Sau poate ai altceva. Oricum. După 14 ani, o fată trebuie sa aibă un ciclu regulat
Te alimentezi cum trebuie? Ai tinut post?
Menstruatia este influentata si de alimentatie sau lipsa ei.
Nu te speria fiindca tu ai clcul de tip NEREGULAT, care-i un alt tip de ciclu diferit de cel regulat, fiindca nu vine niciodata fix la acelasi numar de zile, luna de luna.
Ciclul de tip neregulat este tot un ciclu menstrual normal.
Din pacate, avand un ciclu de tip neregulat, nu se pot tine calendare sau aplicatii de calculat ovulatie, perioada fertila sau menstruatie, fiindca nici o aplicatie de pe fata pamantului nu poate sti cand decid corpul si hormonii tai sa elibereze un nou ovul sau sa declanseze menstra.
Protectia la sex cu prezrvativ este recomandata in acest caz, fiindca poti ramane gravida in orice moment, fara sa stii daca esti la ovulatie sau la inceput de perioada fertila.
Nu este tren sa vina mereu la fix, nu te speria este normal sa ni se mai schime data, daca nu ai dureri si totul este normal poti sa stai linistita, dupa 3 luni este o problema
RRSecularHumanist întreabă: