| Oanag99 a întrebat:

Am 16 ani si sunt insarcinata in 5 luni jumate. Ai mei nu stiu nimic si nici nu vreau sa le spun deoarece ma vor obliga sa fac avort si nici nu sunt deacord cu iubitul meu. Am hotarât cu iubitul meu mai mare ca mine cu 7 ani sa pastram copilu si sa ne mutam impreuna. Voi ce a-ti fii facut in locul meu? Nu vreau sa fac avort pentru ca este o crima. Va multumesc.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parerea mea e ca nu-i nimic wow adica inainte fetele isi intemeiau o familie la varsta ta si tot atunci aveau un copil. Te felicit pentru faptul ca nu vrei sa faci avort! Mult succes!

47 răspunsuri:
| iSwag a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, am 14 ani si sustin campania "sexul pentru toti" ://. De ce ai facut generalizarea asta?

La 16 ani, cu un copil, nu cred ca-ti mai poti termina liceul. Parintii ei nu cred ca vor fi prea fericiti...

Daca nu te poti abtine din a-ti baga un "bat" in c*r (fata fiind) -(vorbesc la modul general laughing ) la 16 ani, foloseste prezervative, pilule si du-te si la chiuretaj laughing. Decat sa chinui un suflet si sa-l iei cu tine la prasit sau ce mai faci pentru ca nu ti-ai terminat liceul si sa-ti permiti un loc de munca decent.

| PsihopatX3 a răspuns (pentru CristinaSNC):

"Sincer, te respect", serios?

| CristinaSNC a răspuns (pentru PsihopatX3):

Si ce voiai sa faca avort?!

| PsihopatX3 a răspuns (pentru CristinaSNC):

Nu... dar cred ca se putea şi fără puță la 16 ani.

Oricum, respectul tău e îndreptat în partea opusă. Dacă toate fetele ar face copii la 16 ani ar fi demne de respect? Nici eu nu sunt de acord cu uciderea copilului dar chestiile astea ma scârbesc şi mă întreb dacă mai există respect de sine în lumea asta. Am văzut că eşti creştină, câte porunci a încălcat?

| CristinaSNC a răspuns (pentru PsihopatX3):

Iti dai seama ca daca toate la 16 ani ar avea copii nu ar fi ceva in regula. Stiu ca se putea si fara... la 16 ani, macar o metoda de protectie. Acum daca i-a placut sa il faca sa ii placa si sa il creasca.Nu le am cu proruncile, nu vizitez des biserica, dar am anumite principii.

| KamaSutra a răspuns:

1. Ai greșit mult, dar admir faptul că vrei să-ți asumi responsabilitatea
2. Vorbește cu părinții tăi, oricum acum nu mai poți face avort.

| Bucuresti_Rutare_1994 a răspuns:

Vai de viata ta. Nu cred ca el e capabil sa te intretina. Cel mai bine e sa ramai cu ai tai.

| Oanag99 explică:

Multumesc frumos de sfta. Ai foarte mare dreptate. Cei care ma jignesc o sa vada la rindul lor cind vor deveni parinti.

| Oanag99 explică:

Multumesc frumos celor care au inteles povestea si nu condamna ca am pastrat copilu. Si cei care ma critica nu-mi pasa deoarece e o fiinta care provine din singele meu si nu pot face o crima. Eu zic ca de condammat sunt fetele care isi omoara sau isi abandoneaza copilu. Nu o fata care il pastreaza.

| Voidwithin a răspuns (pentru anonim_4396):

Singurele sfaturi pe care puteam sa le ofer (tinand cont de varsta) erau pro-avort sau anti-avort.
Pro-avort - Judecata de societate, vazuta ca criminala.
Anti-avort - Judecata de societate, vazuta ca curva.
Apropo, nu, nu ma derajeanza sa ma fac de ''ras''.
Ma bucur ca incurajezi astfel de lucruri, adica de ce le-ai spune fraierilor alora de parinti ca ai fi insarcinata in luna a 5-a (doar ei vor baga bani in prunc pe cand iubitelul va pleca departe pe marte).
Daca fata ta ar fi ramas insarcinata cu un ''copilandru'' de 23 de ani si ti-ar fi ascuns faptul ca e insarcinata in luna a 5-a, ar fi foarte tare nu?
Totusi, daca ma uit mai atent constat ca fiecare face ce vrea:
Eu ma fac de ras (haha), tu o incurajezi acest caz si nu te gandesti ca taticul are doar 23 de ani iar domnisoara probabil ca va renunta la liceu pentru ca o mama trebuie sa stea cu copilul ei.

| SergiuBoss11 a răspuns:

Orice ai alege in momentul de fata este gresit.si avortul si pastratul copilului.

| Dintrebare a răspuns:

Oricum nu mai poti face avort la 5 luni. Iti doresc sa nasti un copil sanatos. Altfel, tu stii cel mai bine ce relatie ai cu parintii tai. Presupun ca nu foarte buna, de vreme ce ei nu stiu ca fiica lor de 16 ani urmeaza sa aiba un copil in cateva luni. Daca parintii tai sunt niste oameni normali, vor intelege si vor accepta situatia in care te afli. Si isi vor asuma ca educatia pe care ti-au oferit-o de atat a fost in stare. Cel mai trist e ca se va naste un copil care va fi crescut doar de mama. Nu iti face sperante ca vei imbatrani alaturi de tatal copilului. Iubitul tau e doar un om iresponsabil care a intretinut relatii sexuale neprotejate cu o minora.

| Giulia97Anna a răspuns:

Ce avort sa mai faci tu la 5 luni si jumatate? Putini doctori se "baga"in asa ceva, mai ales ca esti si minora.Sa numai zic de riscuri.E posibil sa numai ai copii vreodata sau chiar sa mori.

| milan9 a răspuns (pentru SergiuBoss11):

A acorda o sansa la viata propriului fiu/fiica nu este niciodata un lucru gresita. Nu esti femeie, nu o sa fii mama, dar ea peste zece luni dupa ce se va atasa cu adevarat de fiul/fiica ei, ti-ar lua gatul la propriu daca i-ai mai sugera atunci asa ceva cu privire la un posibil avort...
Timpul rezolva totul.

| SergiuBoss11 a răspuns (pentru milan9):

Eu nu i-am sugerat nimic, ci doar i-am spus ca orice alegere ar face in situatia de fata ar fi gresita.chiar daca pastreaza copilul, va duce o viata amara.pana la urma, ca vrea sau nu vrea, va invinovati copilul pentru ca si-a ratat viata.primii 3 ani de zile nu isi mai poate urma studiile, iar daca pierzi contactul cu scoala, s-a terminat.
Prietenul ei de 23 de ani pare o persoana perversawinking.La 23 de ani trebuie sa fi cel mai mare idiot sa nu stii ca poti lasa o femeie insarcinata daca nu faci sex protejat cu ea, pardon, o fata de 16 ani. Daca o iubea cu adevarat, se proteja doar ca sa nu ii faca ei rau.Sunt multe cazuri din astea:se gandea cu gelozie ca la liceu o sa dea de alti baieti si a lasat-o gravida ca sa nu-si mai poata continua studiile,iar mai tarziu nu o va lasa sa le mai faca.
Atunci cand pune stapanire pe ea, va deveni violent, iar viata ei va fi o teroare infinita.winkingLa asta nu te-ai gandit?
Timpul rezolva totul, dar si distruge totulthinking
Familiile acestea sunt sortite esecului...
Oricum citandu-te pe tine "a acorda o sansa la viata propriului fiu/fiica nu este niciodata un lucru gresit.", acelasi lucru le poti spune si parintilor fetei de 16 ani care vad in avort singura solutie pentru ca fiica lor sa fie fericita.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Pentru viaţă, ca timp al existenţei, orice om ar fi în stare să facă mari sacrificii. Se ajunge până acolo încât se aduce ca argument în favoarea crimei, lipsa posibilităţii de a creşte copilul în cele mai bune condiţii, de a-i oferi bunăstarea - în cazul familiilor lipsite de posibilităţi materiale, sau lipsa afecţiunii atunci când familia sau mama nu poate să-l crească şi îl încredinţează asistenţei sociale. Se ajunge aici deoarece se omite faptul că VIATA este cel mai mare dar, pe care fiecare om l-ar dori întotdeauna necondiţionat, înaintea tuturor celorlalte daruri (bunăstare, afecţiune...).

| Saranastase a răspuns:

Bună suntem în 2024 cum te descurci cu copilul?