| Stefaniaa1997 a întrebat:

am 18 ani si acum 2 luni am inceput viata sexuala. In acea luna mi-a venit menstruatia normal dar luna trecuta nu mi-a venit deloc.Tin sa precizez ca de atunci nu am mai facut sex.Nu stiu ce sa fac sau care este cauza.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In anumite situatii glandele endocrine din organismul femeii nu functioneaza corect si din acest motiv nu se produc mereu cantitatile necesare de hormoni sau acesti hormoni nu sunt produsi mereu ritmic si la timp. De asemenea de cele mai multe ori nu exista acel echilibru necesar din punct de vedere cantitativ intre cei 2 hormoni feminini; estrogen si pregesteron si din acest motiv ciclul menstrual este perturbat, se manifesta haotic, necontrolat, devenind NEREGULAT sau si mai rau, putand sa dispara/sa devina chiar inexistenta pe mari perioade de timp. Rezolvarea acestor dereglari hormonale care creaza probleme deosebite, se poate obtine cu ajutorul/prin intermediul hormonilor sintetici din continutul pastilelor AC, cu ajutorul carora se incearca sa se obtina in organism exact cantitatile care ar trebui sa existe in mod natural, necesare in vederea echilibrarii nivelului de hormoni si in acest mod sa se asigure o desfasurare perfecta a ciclului menstrual. Procedand astfel se incearca inducerea in organism a unui ritm de lucru si astfel sa se obisnuiasca organele sa inceapa sa lucreze corect si lacapacitate pentru ca ciclul menstrual sa devina REGULAT cu o perioada standard de 28 de zile. Deoarece dupa sexul de dezvirginare a urmat o menstruatie acest lucru inseamna ca in organismul tau nu s-a format o sarcina, iar prin menstra a fost eliminat endometrul devenit inutil. Menstruatia reprezinta in 99, 99% din cazuri garantia ca nu s-a format o sarcina in ciclul menstrual abia terminat. In cazul tau se pare ca estevorba de o dereglare hormonala mai severa si din acest motiv ar fi indicat sa fii consultata ginecologic. Multa sanatate!

1 răspuns:
| Emilian65 a răspuns:

Consulta un medic ginecolog si acesta iti va confirma daca esti sau nu gravida.