| CuriozitateaIntruchipata a întrebat:

Am 23 ani, de-a lungul timpului am trecut prin mai multe relatii cu niste oameni minunati(pentru care aveam si am sentimente) cu care logic, am intretinut si relatii sexuale, insa niciodata nu am reusit sa ajung la orgasm, chiar daca imi facea placere compania lor in pat. Din punct de vedere clinic, sunt perfect sanatoasa, nu am nici un fel de problema, deoarece imi fac analize si controale ginecologice periodic. Se tot vehiculeaza ca unele femei ar fi frigide(FRIGIDITÁTE s.f. Caracter frigid; indiferență sau aversiune față de raportul sexual la femei.)Am incercat si varianta cu mersul la psiholog, dar nu m-a ajutat foarte mult.
Va rog exprimati-va parerea, poate stiti sau ati auzit astfel de cazuri si cum au fost ele rezolvate.
Rog sa primesc raspunsuri doar de la persoane cu experienta sexuala, pentru ca doresc sa fiu si mai confuza decat sunt in acest moment.
Va multumesc cu anticipare!

Răspuns Câştigător
| ιυвιтα a răspuns:

Bună! Cazul tău nu este o excepție, foarte multe femei nu reușesc să atingă orgasmul în viața lor sexuală.
Eu nu cred în expresia " femeie frigida, eu cred ca nu îți cunoști prea bine corpul, poate ai inhibiții sau complexe care nu te pot face să te simți bine ca femeie, sau poate nu ai o comunicare prea bună cu partenerul tău. Bărbații nu sunt atotștiutori, nici vrăjitori..trebuie să comunici cu ei și sa le explici ceea ce îți face plăcere.
Unele femei au orgasme multiple, altele, deloc, depinde de la femeie la femeie. Trebuie să fii in regulă pe plan psihic, adică să te poți detașa de realitate și să te poti bucura de viața ta sexuala.
Totul ține de psihic, nu ești frigida, nu ai nicio problema. calmează-te și încearcă să te relaxezi pe plan psihic.
Xoxo

| grab a răspuns (pentru ιυвιтα):

O completarela raspunsul tau ca de obicei foarte cuprinzator.
Barbatii pot deveni vraitori daca renunta la conceptia de a se fi nascut invatati.
Frigiditatea la femei se "vindeca" cu foarte mare efort din partea barbatului, dar se rezolva. Este o situatie sora cu expresia "nu exista femei urate ci doar alcool insuficient".

14 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Consider ca se datoreaza libidoului tau scazut sau inexistent. Libidoul ca si frigiditatea sunt 2 lucruri pe care le ai din nastere practic din constructia cromozomiala a ADN-ului tau si din cate stiu deocamdata inca nu stiu sa se fi pus la punct metode eficiente de a fi rezolvate, ameliorate sau indepartate.

| CuriozitateaIntruchipata explică (pentru corbulalbrosu):

Libidoul, adica dorinta, a existat intotdeauna.Nu ma intelege gresit, imi place sa practic sexul si ma bucur de fiecare data de actul sexual, ma excit, e totul ok, dar nu reusesc sa ating orgasmus, si de multe ori l-am mimat pentru a scapa din niste situatii penibile. sad

| corbulalbrosu a răspuns:

Draga MarianaGiorgia, imi dau seama cat este de frustranta mimarea unei placeri inexistente.Este cat se poate de bine ca te bucuri de fiecare clipa a fiecarui act sexual, ca te face fericita macar partial si nu consideri sexul ca o corvoada sau si mai rau sa te consideri folosita doar pe post de instrument de creat placeri.Se pare ca tutusi vina este a ta deoarece ai avut mai multi parteneri cu totii niste oameni minunati, care nu pot fi acuzati ca nu s-ar fi priceput. Iti pun o intrebare pe care te rog sa nu o consideri deplasata, nu ai avut niciodata dorinte de lesbiana? cine stie?

| MskDesign a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Poate fi si asta.Sunt multe cazurile in care s-au intamplat minuni pe aceasta tema.

| CuriozitateaIntruchipata explică (pentru corbulalbrosu):

Nu, nu am avut, chiar daca sincera sa fiu am participat si la jocul Adevar sau provocare, am si sarutat o fata, onorand o pedeapsa, dar nu am avut nici un sentiment sau traire emotionala, mai mult scarba big grin

| mihai69 a răspuns:

„... pentru ca doresc sa fiu si mai confuza decat sunt in acest moment."
Sigur ASTA vrei? oricum, ai încercat să te masturbezi vreodată? Dacă da, nici așa nu ai avut orgasm, indiferent de metodele folosite?
Dacă nu, de ce? Poate ar fi timpul...

| CuriozitateaIntruchipata explică (pentru mihai69):

Scuze, din cauza tastaturii a iesit sub forma asta, si nu am putut sa editez fraza... era: pentru ca nu doresc sa fiu si mai confuza decat sunt in acest moment...

| mihai69 a răspuns (pentru CuriozitateaIntruchipata):

Aia a priceput toată lumea; remarca mea s-a vrut a fi o simplă glumă, prea o „ridicaseși la fileu".
Ar fi fost de preferat să răspunzi la întrebarea despre topic.

Sigur ca am incercat si metoda masturbarii, (cine nu a incercat-o vreodata, sa fim seriosi, ca asa reusim sa ne descoperim sexual, sa ne cunoastem corpul, zonele erogene, etc,) si poate prin masturbare cateodata am atins punctul maxim de placere, alta data nu, dar topicul era despre relatii femeie-barbat. Inteleg ca doriti sa ajutati, va multumesc din suflet, dar de aceea am si scris sa mi se adreseze cui sfaturi doar persoane care au auzit cazuri asemanatoare, pentru a vedea cam in ce fel si-au depasit aceasta problema. big grin

Crede-mă, sunt destule fete care nu pun mâna acolo că „e câh!" Și nici alte obiecte...
De aia am întrebat. Dar mă miră puțin răspunsul tău: „poate prin masturbare cateodata am atins punctul maxim de placere, alta data nu"... Așadar, nici când ești relaxată, doar tu cu tine însăți, cunoscând exact mișcările și locurile ce trebuie atinse ca să obții plăcerea - nici măcar atunci nu reușești mereu? Aș îndrăzni să spun că, în acest caz, e posibil să fie la tine un blocaj psihic, pe undeva.
Poate ar fi utilă o vizită la un psiholog (sau sexolog) care să detecteze unde e „piedica" și să te învețe s-o eviți.
În decursul vieții mele, am cunoscut doar vreo două cazuri oarecum asemănătoare:
- una, nu reușea să aibă orgasm prin intromisiune (act sexual normal) orice aș fi făcut; din fericire, reacționa imediat dacă o masturbam sau îi făceam sex oral;
- alta, care mi se plângea de exact același lucru - lipsa orgasmului, deși ceva plăcere era, și dorință, dar la un anumit moment intervenea un blocaj. După ceva insistențe, într-o seară (după ce-și făcuse și puțin curaj cu vreo două trei pahare de vin), a venit la mine și a acceptat să facem dragoste ca să îi pot dovedi că se înșală și că poate avea orgasm. Cred că a fost cea mai lungă partidă de cunilingus pe care am avut-o vreodată, dar tot nu am abandonat. Evident, într-un final, fata a obținut orgasmul mult dorit. Nu știu dacă o mai fi reușit și altă dată, oricum - pe la mine nu a mai revenit (aveam oricum fiecare câte un alt partener la acea vreme) și din păcate, nici mult nu a mai trăit după aceea. sad
Asta că veni vorba despre experiențe asemănătoare. Ceva aveau totuși ambele în comun - își începuseră viața sexuală forțat, ca urmare a unui viol. Poate asta să fi fost motivul lor.
Oricum, sunt 100% convins că debutul vieții sexuale are o foarte mare importanță asupra restului acesteia. Chiar dacă aproape niciodată femeia nu simte plăcere din prima.
Baftă!
PS doar ca fapt divers, o curiozitate: am avut la un moment dat și o relație cu o siberiancă. Niciodată nu am reușit să-mi dau seama dacă și când are orgasm. Măcar ea nu se prefăcea - bravo ei! dar am întrebat-o ce și cum simte, și mi-a spus că așa e ea, „tăcută" deși are orgasm și îi face mare plăcere să facă dragoste cu mine.winking

La treaba asta cu blocajul nu m-am gandit happy o sa reflectez serios la acest aspect, de fapt cam ceva de genul se cam intampla, ma excit, ma simt ok in timpul actului, dar exact cand sa se ajunga la momentul..."X", e ca si cum am o limita, nu mai simt nimic laughing) mi-ai fost de un real ajutor, multumesc din suflet!

Oricum, nu te forța! Cu cât îl urmărești mai tare, cu atât va fugi de tine...
Dar mai întâi, caută care e natura și cauza blocajului.

| grab a răspuns:

Ar mai fi varianta folosirii unui vibrator pentru stimularea indelunga a clitorisului, asta in cazul in care penetrarea de la un cunoscator cu mult autocontrol nu se dovedeste eficace pe partea de orgasm vaginal.
Eu sunt de parere ca frigiditatea isi are rezolvarea in atitudinea barbatului.