Se apreciaza/considera, ca in urma unui act sexual neprotejat care a fost intretinut in a 4-a sau a 5-a zi a ciclului menstruala (21.02 - 25.02 = 4(5) zile), atat posibilitatea cat si probabilitatea de a se putea forma o sarcini este extrem de mica de doar 2-3% chiar si in cazul in care sperma a fost ejaculata in vagin.
Formarea sarcinii in urma unui act sexual terminat cu ejacularea spermei in vagin in timpul zilelor de menstruatie devine posibila insa numai in anumite conditii deosebite dar si foarte precise.
POSIBILITATEA SI PROBABILITATEA DE A SE FORMA SARCINA IN PRIMELE 7-8 ZILE :
- Daca sperma in mod sigur NU a ajuns in vagin, atunci formarea sarcinii devine IMPOSIBILA indiferent in ce moment al ciclului menstrual este intretinut actul sexual.
- Daca actul sexual este intretinut in perioada zilelor de menstruatie, in astfel de cazuri exista si situatii in care apare posibilitatea de formare a unei sarcini insa asa cum am amintit numai daca sexul s-a terminat cu ejcularea spermei in vagin, chiar si daca sexul este intretinut in a 4-a, 5-a sau a 6-a zi de menstruatie sau intruna din zilele imediat urmatoare/de dupa terminarea sangerarii menstruale. Dar/insa aceasta posibilitate exista doar in cazul in care ciclul menstrual este ori foarte scurt sau foarte dereglat.
-- Posibilitatea reala de formare a sarcinii in urma unui sex care este intretinut in cea de a 4, 5 sau a 6-a zi a ciclului (numarat fata de prima zi de menstruatie) se poate intampla in cazul in care LUNGIMEA ca numar de zile a ciclului este de 21, 22, sau 23 de zile. Este determinat stiintific si medical ca OVULUL este eliberat cu 14 zile inainte de terminarea ciclului, astfel ca OVULATIA se produce in a 7-a zi a ciclului de 21 de zile, in a 8-a zi a ciclului de 22 de zile, a 9-a zi a ciclului de 23 de zile. Si ca atare rezulta ca in cazurile in care ciclul menstrual este unul foarte scurt, de 21 sau 22 de zile, PERIOADA FERTILA incepe in a 3-a sau a 4-a zi a ciclului si fiindca spermatozoizii dupa ce trec din vagin in uter, acolo pot sa supravietuiasca 3-4 zile si astfel reiusesc sa fecundeze ovulul care apare in a 7-a sau a 8-a zi a ciclului.
- In cazul tau se poate aprecia ca mai degraba este vorba de un ciclu menstrual mai mult sau mai putin dereglat. In cazurile in care caracteristica principala a ciclului menstrual este cea de a fi de regula de tipul neregulat, aproape de fiecare data apare o abatere in +/- a numarului total de zile a ciclului menstrual. Durata abaterii ca numar de zile a ciclului menstrual poate sa prezinte variatii de la cele mici (frecvente) de doar +/- 3-5 zile, la unele mai mari chiar si de 10-14 zile (de obicei in +), pentru ca uneori dereglarea poate sa devina grava/severa incat sa ajunga sa fie de 2-3 luni fara sa existe in uter o sarcina instalata. Este indicat sa faci un test de sarcina fiindca au trecut 33 de zile adica mai mult de 21 de zile de la data la care a fost intretinut actul sexual si in acest caz rezultatul obtinut va fi valid, valabil si corect in proportie de peste 98-99%. Multa sanatate!