| Claudia_Grigore_1978 a întrebat:

am aflat de curand ca am un chist ovarian si a fost nevoie sa iau anticonceptionale. Ieri am avut un contact sexual neprotejat cu ejaculare in mine dar am uitat sa iau pastila. Am luat.o de dimineata la interval de 14 ore dupa contact. Sunt sanse sa raman însărcinată?

3 răspunsuri:
| Marius925990 a răspuns:

In functie de perioada menstruala,daca ai uitat sa iti iei pastila s-a o zi sau ai intarziat cateva ore,adio protectie. Daca sa zicem c s-ar fi aliniat planetele si tu erai fix la ovulatie sau cu cateva ore înainte si el si-a dat drumul inauntru, tu trebuia sa iti iei pastila cu cateva ore in urma atunci da, sunt sanse sa ramai insarcinata.din cate stiu trebuie sa iei o saptamana intreaga pastila la aceeasi ora ca sa inceapa sa isi faca efectul si dupa cat timp o iei la fix, esti protejata. Daca scapi o zi trebuie alta săptămâna.

Daca esti dupa ovulatie si astepti sa iti vina, atunci e cel mai fericit caz in care nu poti ramane insarcinata

| corbulalbrosu a răspuns:

Pastila AC are in continutul sau o cantitate de hormoni astfel calculata, incat sa ofere protectie eficienta si 100% garantata minim 36 de ore (24 + 12 ore), adica 1 zi si jumatate. Fiindca tu ti-ai adus aminte ca ai uitat de pastila dupa 14 ore si ti-a administrat-o in acel moment, se poate aprecia nivelul efectului contraceptiv a ramas aproape la fel de ridicat si ca urmare cel putin teoretic posibilitatea de a se putea forma o sarcina este exclusa si practic in proportier de peste 90-95%. Numai in cazul in care daca ai fi extrem de ghinionista s-ar putea forma o sarcina in conditiile precizate. Multa sanatate!

| Annabella9719 a răspuns:

De ce nu-ti pui alarma la telefon ca sa nu mai uiti sa o iei?