| DeliaCute a întrebat:

Am aproape 18 ani, mi-am început viata sexuala de curând și ma gândesc de ceva vreme sa încep un tratament cu anticoncepționale. Este vreo problema dacă fumez? Cum as putea sa le aleg? Știu, m-ați sfătui sa merg la un consult ginecologic, însă mie chiar mi se pare o risipă de timp, având în vedere ca în multe din cabinetele din România se prescriu ca la ruleta ruseasca. Mulțumesc anticipat!

18 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Fumatul nu afecteaza anticonceptionalele dar o sa te ingrasi.

| DeliaCute explică (pentru mgtow):

Foarte inteligent răspunsul, cred ca aceasta concluzie are în spate mult studiu și judecata!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Dragă Delia! Cel mai bine nu te apuca de fumat, fumatul distruge plămînii, ce varsta ai? Multumesc sanatate.

| ania a răspuns:

Eu am folosit anticoncepționale 5 luni dar am aflat că de fapt anticoncepționalele de multe ori nu opresc concepția ci implantarea ovulului fecundat în uter și că în medie la 6 luni faci de fapt un avort, așa că am renunțat,.Am avut și sterilet câteva luni dar am aflat că poate avea același efect, dacă nu oprește concepția, oprește instalarea copilului în uter, singura meodă care opește concepția, dacă o oprește, e perzervativul.îl folosim de cîâiva ani, dar pentru fiul nostru cel mai mic, nu avem nici o explicație, decât rata de eșec a prezervativului și că Dumnezeu a vrut neapărat să ni-l dea. dacă vrei să ai o conștiință curată, nu face sex înainte de căsătorie și după dacă folosești prezervative și totuși rămâi, nu ucide copilul.

| DeathIncarnate a răspuns:

Daca creierasul tau considera ca este o risipa de timp sa mergi la un doctor abilitat in a-ti da toate detaliile necesare pentru un tratament, de ce pui asemenea intrebare pe site-ul asta?
Iti pare ca este un site avizat pentru probleme medicale?
Daca creierasul tau, tot considera ca este inutil sa mergi la doctor, de ce nu ai avut initiativa de a cauta pe site-uri de specialitate/forumuri?

| corbulalbrosu a răspuns:

In primul rand trebuie sa stii, dar mai ales sa intelegi faptul ca pastile anticonceptionale (AC) nu sunt nici MAI BUNE si/sau MAI SLABE, pastilele AC folosite trebuie sa fie POTRIVITE, adica se se plieze cat mai perfect (''ca o manusa'') pe activitatea hormonala existenta in organismul fiecarei femei in parte. Doar respectand aceste conditii de prescriere a pastilei AC, aceasta ofera eficienta contraceptiva maxima femeii care o foloseste, fiindca doar asa se garanteaza eficienta contraceptiva de peste 99% in toate cazurile. Din acest motiv se apreciaza/considera ca este cea mai ineficienta metoda contraceptiva dintre cele existente si folosite la ora actuala. INSA ATENTIE, niciodata sa nu fie folosita pastila AC la ''recomandarea'' unei prietene sau pur si simplu asa dupa ureche fiindca pot sa apara surprize din cele mai neplacute. Se poate recurge la folosirea pastilei AC in scop contraceptiv numai in cazul in care femeia a fost in prealabil consultata ginecologic. Consultatia corecta si completa consta in palparea profesionala a sanilor, efectuarea testului de viteza de coagulare a sangelui si alte 2-3 analize hormonale efectuate de medicul ginecolog, care sunt strict necesare fiindca numai pe baza rezultatelor obtinute se poate schita PROFILUL HORMONAL unic si propriu fiecarei femei. Pe baza profilului hormonal rezultat, medicul in deplina cunoastere si siguranta reuseste sa aleaga tipul de pastila AC potrivita, al carui continut hormonal se va plia cel mai precis pe activitatea hormonala proprie. Doar daca se procedeaza corect se poate alege pastila AC potrivita din cele 25-30 de sortimente existente in farmacii. De asemenea medicului ginecolog ii revine datoria sa explice pacientei care este momentul propice pentru a fi inceputa administrarea si modul corect de folosire a pastilelor AC. Prin respectare intrutotul, a instructiunilor producatorului si a indicatiilor transmise de medic, pastila AC selectata va oferi protectia contraceptiva MAXIMA de peste 99%. Multa sanatate!

| Marius22222222222 a răspuns:

Bun venit Intre Cele care Raman gravide din apa, prin haine, etc. Stiu stiu tu esti diferita

| DeliaCute explică (pentru Marius22222222222):

Bun venit printre* cei care comentează, dar totusi nu răspund la întrebare. Sincere regrete pentru lipsa voastră de ocupație

| Marius22222222222 a răspuns (pentru DeliaCute):

Nu are legatura fumatul. Poti alege dupa indrumarea unui medic. Imi cer scuze pentru nesimtirea de care dau dovada uneori

Ca sa te ajut sa ai un debut al culturii tale generale, fumatul este un factor important în alegerea anticoncepționalelor. Da dovada și de inteligenta și nu vorbi în neștiință de cauza, cu atât mai puțin pe lângă subiect

Cu atata lume inteligenta nu mai am loc si eu

Corect, trebuie sa fie și personal auxiliar, nu putem fi toți directori?

Asa e. Deja pe ziua de azi am zambit

| aumih16 a răspuns:

Nu e bun fumatul deloc! si ai grija ca daca esti insarcinata! iti vei nenoroci copilul!

| DeliaCute explică (pentru aumih16):

Unii dintre voi ma amuzați cumplit...

| xilef123 a răspuns:

O varianta: in loc sa pierzi timpul aici intreband chestiuni medicale (aici sunt doar psihologi nu si ginecologi) poti face o cautare pe google dupa un doctor bun si mergi la un consult
a doua varianta: alege-le pe cele roz;-)

| Nicky_Moga_2001 a răspuns:

Mai bine folosește prezervativul... E mai simpul și mai ieftin. Și nu te otrăvești singură. E atât de greu să il pui să își pună căciula pe cap?
Nu îți crează disconfort si nici nu schimbă în vreun fel actul sexual...
Exista o mulțime de tipuri de prezervative. Il găsiți pe cel potrivit si nu mai ai nevoie de anticoncepționale...
Atât prezervativul cât și anticoncepționale au acoperire 99% deci nu e nici o diferență din punctul ăsta de vedere.
HAVE FUN

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Nicky_Moga_2001):

Acceseaza, citeste si pe urma... gandeste, judeca, mediteaza.
http://www.adevaruldespreavort.ro/......rezervativ
Fragment extras din articolul amintit :
Fetele totusi raman insarcinate!
,, Stiti ca puteti sa folositi prezervativul si totusi puteti sa ramaneti insarcinate? O varietate de studii a aratat ca prezervativele au o rata de esec anuala cuprinsa intre 10% si 30% in prevenirea sarcinii.''
Va puteti imagina consecintele pentru un cuplu cand prezervativele dau gres? Se intampla mereu! Unul dintre studii a aratat ca printre adolescenti rata de esec a prezervativelor impotriva sarcinii a fost de 36%! Pe total, aceasta inseamna ca una din trei adolescente care folosesc prezervativul va ramane insarcinata in fiecare an.