anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am avut o relatie timp de un an de zile,dar nu a mai mers! Cum poti uita persoana iubita,in aceasta relatie ai investit sentimente, iubire multa etc.Toata lumea zice toate trec,toate vin...dar este f greu,nu stiu cum sa mai procedez! Am incercat sa fiu puternic,dar simt ca nu mai pot! Simt ca lumea fuge de sub picioare? Va rog sa mi dati niste sfaturi, nu vreau critici si alte prosti de genu.Multumesc,rog seriozitate

5 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Cea mai mare greseala pe care o face orice indragostit este sa creada ca ceea ce simte azi,va dura o viata intreaga.
In orice relatie sunt doi,fiecare cu sentimentele si gandurile lui,cu caracterul si felul lui de-a fi,cu nevoia personala de afectiune,care difera de la om la om.
Daca tu ai crezut ca ti-ai gasit sufletul pereche si relatia s-a destramat,inseamna ca pentru partenera ta nu a fost la fel.
Fiecare e intr-o continua schimbare,ceea ce-ti doresti azi,nu vei mai dori maine,ceea ce te entuziasmeaza acum,maine te-ar putea lasa rece,depinde foarte mult de ce nevoi dezvolti.
Nevoia de afectiune traieste in noi si isi cere drepturile zilnic,dar in orice relatie trebuie multa munca,s-o intretii,s-o faci sa traiasca,sa respire,o relatie e ca un organism viu foarte sensibil,pe care daca il neglijezi putin,il ucizi.
Semnele se vad devreme,o incruntare a persoanei iubite,o vorba in raspar,o gelozie inutila,o absurditate,primul "nu",toate astea sunt semne ca undeva a intervenit ceva nou pe care nu l-ai bagat in seama.
Relatiile neglijate sunt relatii cu termen de valabilitate redus.
Te-ai despartit,relatia s-a sfarsit,nimic nu mai poate fi reparat,raul a fost facut.
Si tu,ce faci acum? Stai si suferi,ca sa-l dublezi?
Realizeaza ca drum de intoarcere nu exista,ai avut relatia ta frumoasa in maini si nu ai putut s-o pastrezi,ceea ce inseamna ca e timpul sa treci mai departe.
Intelege ca s-a sfarsit si cauta sa te desprinzi,viata nu sta nici in loc,nici nu merge inapoi.
Respiri adanc,plangi sa te descarci,dai cu pumnii in pereti daca nu poti plange si inaintezi.
Directia e una singura.
Si doar tie iti faci rau,daca inaintezi cu jumatate de suflet!
Iesi cu prietenii,citeste,joaca ceva pe net,vezi filme bune de comedie,scrie,mergi la sala si trage de fiare pana cazi jos,orice in asa fel incat mintea ta sa nu revina obsedant la despartirea care s-a produs.
Cu cat reusesti sa revii la viata mai repede,cu atat mai bine pentru tine.
Vei avea sansa sa observi ce se intampla in jurul tau, cu sufletul deschis si inima libera.
Si, cine stie, poate ca nevoia ta de afectiune va gasi raspuns exact cand te vei astepta mai putin.
Dar pentru asta, trebuie sa fii vindecat.
Si intreg!
Revino-ti!

| Awesom a răspuns:

E bine sa te apuci sa stergi tot incet-incet.Incearca sa eviti intalnirile intamplatoare cu ea, sa nu te mai duci in locurile in care ti-amintesc de ea.Sa inveti sa nu te mai arunci cu sentimentele inainte sa spui la a doua sau la treia intalnire ca o iubesti, nu merge asa.Ia toate pozele cu ea de pe telefon, printeaza-le si apoi da-le foc.Scapa de tot ce-ti aminteste de ea,ziua ei, ziua ei de nume, n-o cauta, nu-i da telefoane anonime doar ca sa-i auzi vocea, nu-i trimite buchete de flori si bilete prin prietenii comuni.Rupe orice legatura cu ea, distreaza-te, prefa-te ca ea a fost doar un cosmar scurt de doi ani. Daca nu merge, du-te la consiliere la psiholog.

| kandaraki a răspuns:

Nu o vei uita asa de usor, eu sunt in aceeasi situatie si ma iau cu serviciul, imi incarc pe cat de mult programul, ies cu prietenii, ma distrez, incerc sa ma gandesc ca eu merit mai mult, incerc sa fiu optimist, e greu dar cu timpul te vei impaca cu gandul ca nu esti cu ea si totul va fi ok, vei vedea. E un chin de neimginat, te cred, dar sa stii ca tot ce se face se face spre bine, cu toate ca nu vedem/realizam asta, nu a fost persoana ta - atita tot. Principalu sa nu te arunci in alta relatie, o sa iti faci mai rau, curaj si succes, Fii barbat!

| Daniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii a răspuns (pentru kandaraki):

Ms,exact ca in descrierea ta ma simt si eu...asa e, cu timpul o voi uita! succes si tie