Nu poate fi vorba de sarcină, ci de simple dereglări hormonale, dar ca sa fi sigură fă ti test de sarcină, sau ai facut deja? Sănatate multă.
Daca astazi 8 Martie trebuia sa inceapa menstruatia conform calculelor, mai ales ca ai mentionat ca ciclul este REGULAT cu o periodicitate de 29-30 de zile, rezulta ca OVULATIA s-a produs in data de 22 Februarie, caz in care zilele PERIOADEI FERTILE s-a suprapus peste intervalul zilelor cuprinse intre 18 si 23 Februarie. Daca actul sexual de care ai amintit a fost intretinut INAINTEA zilei de 17 Februarie si de asemenea daca avem in vedere si faptul ca dupa afirmatia ta sperma NU a ajuns in vagin, reiese ca in astfel de conditii formarea sarcinii devine cu totul IMPOSIBILA. Fiindca au aparut simptomele premestruale, insasi existenta acestora confirma inca o data in plus ca sarcina NU poate sa existe si ca atare in aceste conditii in mod negresit va porni sangerarea menstruala cel mai probabil incepand de astazi. Multa sanatate!
Pot ramane insarcinata in timpul menstruatiei?
Da. Nu te poti baza pe ipoteza ca in timpul menstruatiei nu poti ramane insarcinata. Desi cele mai multe sanse de a ramane insarcinata sunt in perioada ovulatiei, o femeie poate ramane de fapt insarcinata in orice perioada a ciclului menstrual. Pentru a preveni o sarcina nedorita, cel mai indicat este sa folosesti metodele de protectie, chiar si in timpul menstruatiei.
Este posibil ca, o parte dintre aceste simptome ( balonare & urinare deasă ) să fie simptome pre/menstruale!
De asemenea, senzaţia de urinare deasă ( şi, probabil, slab cantitativă ) poate fi un simptom al unei răceli abdominale ( sau chiar o infecţie urinară, ori cistită, dacă este asociată cu alte simptome )...
Dacă simptomele NU dispar după 3-4 zile de menstruaţie, atunci NU au legătură cu menstra!
În acest caz, trebuie să mergi la medicul de familie pentru o Trimitere la analize de urină ( sumarul de urină/urocultură cu antibiogramă ), apoi vei primi tratamentul adecvat!
Toate cele bune şi multă sănătate.
Dar poate fi vorba de o sarcina? In prezenta simptomelor menstruatiei?
În PRIMUL rând, NU se face sex FĂRĂ prezervativ, INDIFERENT câtă încredere ai în partener, sau câte „asigurări" ţi-a dat, ori de câte ori aţi „scăpat" de o eventuală sarcină!
În cazul în care nu folosiţi prezervativul ( chiar şi pentru câteva secunde/minute ), CHIAR dacă nu a ejaculat în tine, EXISTĂ un "risc" ( de sarcină ) mai MIC - datorat lichidului preseminal, care CONŢINE spermatozoizi!
Lichidul preseminal este un lichid care iese cu "ceva" timp înainte de ejaculare şi CONŢINE spermatozoizi - numărul lor DIFERĂ în funcţie de mai mulţi factori : nivelul de excitaţie ( înainte de a ejacula ), un eventual sex oral practicat înainte de penetrarea vaginală, sau ejaculări anterioare RECENTE ( la „partide" repetate ), etc. - şi POATE produce sarcină ( mai ales dacă te afli în perioada fertilă )!
Acum depinde şi de parteneri, de motilitatea spermatozoizilor, etc! Deci, RISCUL de sarcină ar fi ( aşa cum spuneam mai sus ) de 10-15 % ( în perioada nefertilă, şi se DUBLEAZĂ în perioada cu fertilitate RIDICATĂ ) - şi se datorează acelui lichid preseminal!
Totuşi, RISCUL este destul de MARE : într-un mililitru de spermă sunt cam 30 milioane de spermatozoizi, iar la o ejaculare "normală" se ejaculează cam 2-6 mililitrii - deci, la o ejaculare normală, sunt ejaculaţi cam 60 milioane-180 milioane de spermatozoizi - din care 1 singur este SUFICIENT ca să fecundeze ovulul şi GATA, eşti MĂMICĂ!
Chiar dacă NU a ejaculat în tine, apare acel lichid preseminal, care CONŢINE spermatozoizi - chiar dacă nu conţine 180 milioane, unul SINGUR este SUFICIENT ca să rămâi însărcinată!
N-o spun eu, o spun "medicii specialişti", eu DOAR vă explic vouă!
Sângerarea de astazi a fost roz la inceput si mai tarziu maronie, cantitate relativ redusă.