| Nico_Vali_1999 a întrebat:

Am avut un contact sexual pe 26 august, trebuia sa îmi vina menstruația pe 2 septembrie, mi-a întârziat 4 zile iar acum mi-a venit de o culoare maro și este foarte puțin cantitativ și mi-a ținut doar trei zile... menționez ca nu ne-am protejat dar nu și-a dat drumul în mine se poate sa fiu însărcinată? Țin sa spun ca nu am simptome nu am grețuri... Dau funda va rog ajutați-mă!

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, poti sa ramai insarcinata daca ai sex neprotejat, chiar daca nu-si da drumul in tine! Penisul barabtului secreta un lichid seminal in primele 10 secunde cand este introdus in vaginul fetei, lichid care contine si sperma, iar daca fata este in perioada fertila, poate sa ramana insarcinata chiar si cu acele 2 picaturi din lichidul seminal.
Cat privesc greturile in sarcina, nu sunt totdeauna prezente, unele femei se simt minunat din prima zi de sarcina!

| corbulalbrosu a răspuns:

Doar daca ciclul tau menstrual este destul de REGULAT si se poate stabili cu suficienta precizie data urmatoarei menstruatii, adica niciodata sa nu fi existat o diferenta mai mare mai de +/- 1 zi (sau max.2) de fiecare data, se poate aprecia ca sexul din data de 26 august s-a produs cu 9 zile inainte de data de incepere a menstruatiei, caz in care formarea unei sarcini este considerata ca fiind deja IMPOSIBILA fiindca in acel moment NU MAI EXISTA UN OVUL in uter. De asemenea ai mai precizat si faptul ca a ejaculat in afara vaginului dupa ce si-a scos penisul din vagin, in concluzie fara sperma nu se poate forma o sarcina. Trebuie sa stii ca pot interveni anumite dereglari hormonale pe parcursul ciclului menstrual, ceea ce va determina modificari in modul de formare si dezvoltare a endometrului si din acest motiv menstruatia va prezenta modificari importante ca numar de zile de manifestare, ca si cantitate si alte caracteristici. Exista o inadvertenta in descrierea ta si anume; daca menstruatia a durat 3 zile probabil a inceput in data de 2 sau 3 septembrie si s-a terminat (tot probabil) ieri 6 septembrie, deci nu poate exista acea intarziere de 4 zile. Totusi pentru mai multa siguranta si a fi pe deplin eliberata de stres, ar fi indicat sa faci si un test de sarcina. Multa sanatate!

| neutrino a răspuns:

Exista chiar si o expresie : "ciclu peste sarcina"!

| ijuuuuuuu a răspuns:

Poți rămâne. Pentru liniștea ta, fă un test de sarcină.(faza cu lichidul l-am avut și eu când am rămas)

| Mariaciocolata a răspuns:

Este normal sa iti întârzie menstruația. Nu intotdeauna Îți vine în aceeasi zi, sau durează la fel de mult. Mie odată mi-a intarziat 10 zile și acum nu am niciun semn de sarcină. Dacă nu si-a dat drumul în tine nu poți fi însărcinată. Poate acea întârziere este datorata faptului ca a fost prima data ( dacă a fost ) dacă nu, este complet normal. Dar dacă vezi ca te simți rău, că ai grețuri sau ceva, ar fi bine sa consulți un medic ginecolog, doar ca sa te asiguri. Sper ca te-am ajutat. ȘI data viitoare mai bine sa folosiți prezervativ, va poate scăpa de multe belele.winking

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Mariaciocolata):

In cazul tau aproape sigur este vorba de un ciclu menstrual NEREGULAT caz in care nu poti determina data urmatoarei menstruatii si intarzierea menstruatiei sepoate considera ca fiind "normala". Insa in cazul unui ciclu menstrual REGULAT, caz in care se poate determina DATA URMATOAREI MENSTRUATII, orice zi de intarziere se considera ca fiind ANORMALA si reprezinta un semnal de alarma.