| LupuMia a întrebat:

am di eu o intrebare, DAU FUNDA pentru ajutor, ciclul menstrual imi vine in general la 4-5-6 saptamani iar luna aceasta dupa 2 saptamani mi-a venit iar, sau asa cred, am niste scurgeri foarte rare de culoare roz-maro, exact ca la sfarsit de menstruatie. V ati mai confruntat cu cazuri asemanatoare? Pareri? DAU FUNDA, multumesc din suflet.

3 răspunsuri:
| Sonia822 a răspuns:

Trebuie sa-ti vina la 28 zile. Uneori la 26. Bea dupa-amiaza un pahar mic de vin rosu natural, mananca fructe de padure de orice fel, bea tinctura de zmeur, 2 luni, poate chiar 3, poate se regleaza. Tine un calendar in wordpad, cand a venit, ca sa nu te incurci. Ziua cand a venit, si din ziua aia inumeri 28 zile, ca sa afli cand trebuie sa vina iar. Poate mai calculezi si gresit.

| Sonia822 a răspuns:

Daca crezi ca e ceva in neregula itre menstre, bea zilnic un litru de ceai de salvie. Salvia opreste orice rana sangeranda din organism.
Ceaiul de cretisoara iti ajuta sistemul reproducator in a se mentine sanatos pana la urmatoarea menstra, nu se bea in perioada menstrei.

| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul in care pornirea sangerarii menstruale se produce intratat de imprevizibil (chiar haotic) cum ai afirmat : '' ciclul menstrual (menstruatia) imi vine in general la 4-5-6 saptamani iar luna aceasta dupa 2 saptamani mi-a venit iar... '', se poate aprecia/considera ca activitatea hormonala in cazul tau este extrem de dereglata si din acest motiv este indicat, recomandat sa te prezinti la cate o consultatie absolut necesara in astfel de situatii, atat la Endocrinologie cat si la Ginecologie pentru a se incerca sa-ti fie stabilite cauzele care provoaca dereglarii foarte severe care se produc in organismul tau.
Se poate presupune ca ovarele tale sunt afectate de asa numitul sindrom al ovarelor chistice/polichistice (SOC/SOPC) si din acest motiv, cele 2 ovare nu reusesc niciodata sa dezvolte, sa creasca, maturizeze si sa elibereze un OVUL VIABIL la momentul precis stabilit, adica dupa circa 14-16 zile cum ar fi normal si din acest motiv ciclul menstrual devine NEREGULAT cu lungimi imposibil de anticipat. Chiar de la inceput trebuie sa stii/cunosti faptul ca ciclul menstrual NU este influentat, modificat sau conditionat de factori externi. Lungimea ciclului menstrual si data de pornire a sangerarii menstruale este dirijata STRICT hormonal. Din acest motiv pot sa existe cicluri menstruale REGULATE dar la fel de bine si din nefericire cele mai multe cicluri menstruale sunt de fapt cele NEREGULATE.
Caracteristica principala a ciclului menstrual NEREGULAT este insasi IMPREDICTIBILITATEA sa, privind atat momentul in care va porni menstruatia precum si anticiparea lungimii ca numar de zile a ciclului menstrual. Asta se datoreaza faptului ca nu exista reperul fix/precis fata de care sa se poata calcula/prezice sau sa fie anticipate/determinate atat ziua de ovulatie cat si zilele care apartin perioadei fertile. In situatia prezentata in intrebarea ta, se poate afirma fara greseala ca este vorba de o grava dereglare a intregii activitati hormonale. Aceasta situatie apare si se poate produce doar in cazul activitatii foarte proaste si/sau incorecte a una sau a mai multe glande endocrine.
De asemenea o alta caracteristica principala a ciclului menstrual NEREGULAT este si IMPREVIZIBILITATEA sa, astfel ca lungimea ciclului menstrual poate sa prezinte diferente mari/notabile, de la un ciclu la altul care uneori pot fi chiar si de multe saptamani sau luni. Aceste modificari privind lungimea diferita a ciclului de fiecare data se datoreaza dereglariilor hormonale care apar pe fondul functionarii incorecte/defectuoase a glandelor endocrine (tiroida, hipofiza, glanda pituitara, folicul ovarian, suprarenalele, etc.) care nu reusesc sa produca cei 2 hormoni feminini esentiali : estrogen si progesteron la timpul potrivit si in cantitatile atat normale si mai ales intr-o proportie echilibrata intre ele. Aceste deficiente hormonale provoaca ovulatii cu totul imprevizibile, a caror urmari pot fi menstruatiile anormale, atipice, foarte slabe sau foarte abundente cantitativ.
Aceasta situatie nedorita/neplacuta poate fi remediata medical. Prin efectuarea analizelor endocrine necesare se obtin datele si informatiile necesare pentru ca medicul ginecolog in colaborare cu medicul endocrinolog, vor fi in stare sa stabileasca situatia reala/exacta si sa iti indice tratamentul hormonal de urmat cu scopul de a incerca sa ti se regleze ciclul menstrual. In caz contrar te vei confrunta cu dereglari din ce in ce mai dese si mai intense si de asemenea vei trai in mod constant si permanent stresata de frica/teama ca nu cumva sa apare o sarcina nedorita dupa inceperea vietii sexuale. Probabil ca orice medic ginecolog specialist dupa o consultatie serioasa iti va prescrie folosirea de pastile anticonceptionale o anumita perioada de vreme pentru a se regla ciclul menstrual. Multa sanatate!