Momentul OPTIM pentru a fi efectuat testul de sarcina pe baza urinei se atnge dupa ce au trecut minim 21 de zile de la data la care a fost intretinut actul sexual sau s-a produs ovulatia. Daca in acest caz testul de sarcina se face dupa data de 23 Februarie, rezultatul obtinut va fi valid, valabil si corect in proportie de peste 98-99%.
In cazul in care, s-a produs si s-a instalat sacina in uter, primele simptome de sarcina reale/adevarate pot sa apara in cazul a circa 50% dintre femeile insarcinate, de regula numai dupa ce sarcina a implinit varsta de 6-7 saptamani, in cazul tau in jurul datei de 15-20 Martie.
Fiindca actul sexual a fost protejat si protectia a ramas intacta, reiese ca in aceste conditii nu se putea forma sarcina si ca atare neinceperea menstruatiei se datoreaza faptului ca in organismul tau in decursul actualului ciclul menstrual s-au produs anumite dereglari ale activitatii hormonale ceea ce a provocat la randul sau dereglarea ciclului menstrual si astfel a aparut intrazierea pornirii menstruatiei.
Trebuie sa afli, sa cunosti si sa stii si pe viitor, fiindca este si in interesul tau sa intelegi ca uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale, pot sa apara disfunctionalitati in functionarea corecta si normala a glandelor endocrine si ca atare sa apara posibilitate de a se produce dereglari mai mari sau mai mici ale activitatii hormonale. La randul lor dereglarile hormonale provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul menstrual uneori poate sa devina NEREGULAT. Pe baza celor prezentate si precizate se poate aprecia ca ''intarzierea de cateva zile'' fata de data calculata este destul de mica si probabil este urmarea unor dereglari hormonale produse in acest ciclu. Marimea abaterii ca lungime a ciclului menstrual, poate prezenta variatii de la cele mici (frecvente) de doar +/- 3-5 zile, la dereglari si mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (in plus de obicei), iar in cazuri rare ''intarzierea'' sa fie uneori chiar si de 2-3 luni (in cazul ciclului neregulat) cu toate ca NU existe o sarcina formata si instalata in uter.
S-a constatat ca dereglari ale lungimii ciclului menstrual apar si se produc destul de frecvent la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma din cauza faptului ca in decursul ciclului menstrual, uneori cu totul inexplicabil, activitatea hormonala poate fi mai mult sau mai putin dereglata de functionarea incorecta/deficitara a unuia sau a mai multe glande endocrine dintre cele care exista in fiecare organism. Numai daca o astfel de ''intarziere'' se va repeta si in cazul ciclurilor menstruale urmatoare, doar in acel caz este indicat ca femeia cu astfel de probleme, sa se prezinte la endocrinologie pentru consultatie si efectuarea unui set de analize prin care se stabilesc factorii care provoaca dereglarea activitatii hormonale. Fiindca actul sexual amintit a fost protejat prin prezervativ se poate aprecia ca nu poti fi insarcinata si ca atare sangerarea menstruala va porni in curand. Daca desfasurarea sangerarii menstruale va decurge la fel ca si alta data in acel caz NU vei mai avea niciun motiv de a fi ingrijorata. Multa sanatate!
Daca actul sexual a fost protejat, nu poti fi gravida. Pentru linistea ta poti face un test de sarcina la 21 de zile de la ultimul act sexual.
Ai de asteptat 3 saptamani sau 4.
O sa te trezesti cu greata si dureri de stomac.
Dar daca a intarziat asta nu inseamna ca si esti.
La unele persoane stresate piate intarzia si chiar 14 zile.
beausingurlamasamea întreabă: