Buna ioana.Eu am 15 ani si am aceeas problema cu mama,eu ma dau cu fond de ten,rimel si creion de ochi la scoala,iar unghiile mi le fac french(cu unghiile e de acor) in schimb nu ma lasa sa ma dau cu culorii indraznete cum ar fi rosu,negru, mov, albastru etc.Cu fondul de ten nici nu mai spun ca in fiecare zii ne certam pe tema asta.Si nici de parul meu nu-i convine(il am lung) si imi spune mereu sa mi-l strang ca arat ca o vrajitoare...ma dispera.Anul trecut mi-am facut suvite albastre, cand am ajuns acasa s-au crizat ai mei parca am facut o crima.Simteam ca nu mai pot, asta m-a determinat sa o dau din una in alta.Mama m-a prin in scoala cu iubitul meu de mana(cu 1 an mai mic)dar nu mi-a spus nimic.M-a intrebat ce vorbesc eu cu el etc.Anul asta am am fost cu clasa mamei a 12-a in banchet(mama e profesoara )si mi-a placut de un tip de acolo si i-am trimis un mesaj si mama a aflat,mi-a facut un scandal monstru, mi-a spus ca am facut-o de ras etc, etc.Acum clasa mea oranizeaza o excursie de 2 nopti si tata(alt crizat)nu vroia sa ma lase sub nici o forma, nu puteam sa-l conving.Dar am rugat-o pe mama sa il convinga si a reusit.Sunt sigura ca tata se gandea numai la prostii, si ii era frica sa ma lase sa dorm fara ei, mai ales ca vor fii si multi baieti.Mama acum ma intelege mai mult deoarece am vorbit cu ea si i-am explicat cum stau lucrurile, i-am spus ca nu mai sunt o copila care are in continuu nevoie de sprijinul mamei. Tata si acum e la fel de sever si incearca sa ma controleze, noroc cu mama care nu e asa "comunista".Eu iti spun sa vorbesti cu ai tai sa le explici cu sta treaba si sa le spui ca esti stii sa-ti porti singura de grija si totul o sa fie OK.Mult succes! Daca poti te rog sa ma tii la curent cu se se intampla.Te pup:*
O femeie cu cât este mai naturală, cu atât arată mai bine. O femeie care face sex poate rămâne gravidă. Există avorturi la cerere, care implică riscuri medicale imense, pentru sănătatea femeii care avortează. Ideea este că nu trebuie, să ajungă la avort. Normal este să începi viața sexuală, când vei fi capabilă să crești și să educi un copil, nu când încă ești un copil. Având idei de femeie mai repede, decât trebuie, vei începe și viața sexuală mai repede decât trebuie. Dacă astăzi începi să te lingi / săruți, cu un băiat, peste câteva zile vei vrea mai mult și din ce în ce mai mult, inclusiv sex. Mă-ta nu te vrea, cu bastarzi la ușa ei, dar ar fi fost cazul, să îți explice niște treburi prietenește, cum am făcut-o eu. Până una alta învață despre bolile cu transmitere sexuală, și despre metodele de evitare a unei sarcini nedorite, din cărți de dermato-venerologie și respectiv, de sexologie. Un minimul de informație poți obține și de pe Internet, până te apuci și citești, la vreo bibliotecă asemenea cărți. De ajutat te vei ajuta singură, dacă vei pricepe, ce am scris.
Descarcă de pe net Open Office și documentația lui,( în română și în engleză, circa 500 MB ) de pe pagini Open Office.org, cauți cu Google. Instalează softul ( circa 160 MB) și învață să lucrezi cu el. Ai nevoie și de softul Adobe Acrobat Reader sau de altul pentru citit cărți în format electronic. Și pe ăla îl iei gratuit de pe Net. Este o ocupație mult mai bună, decât să te cerți aiurea, cu maică-ta. Funda!
Buna.Dar dc nu incerci sa vb cu tatal tau? Sau e si el asa?
Parerea mea e ca tu trebuie sa iti impui punctul de vedere si sa vorbesti frumos cu ea,si sa ii spun mai mama dar daca as fi o bagaboanta de exemplu ti-ar placea? NU. Nu esti multumita ca sunt prima pe clasa, ca invat ca sunt cuminte? ce vrei,vreau si eu sa ma aranjez ca toata lumea,ce e rau in asta? Si spune`i : mama fii si tu mai linistita ca nu ma machez extravagant, un pic de fard acolo.Ia`ti inima in dinti si spune`i cand e mai linistita nu cand e nervoasa. Incearca sa ii spui ce ai pe suflet. Si in legatura cu baiatul pe care il place daca reactioneaza rau dupa ce ai spus alea afirmate de mai sus nu ii mai spune si de el, dar daca reactioneaza frumos spune`i si de el
Sper ca te-am ajutat si nu te-am suparat:*
Funda?
Stiu nu esti singura... aproape asa e si situatia mea... cat despre iubirea ta "no comment"
Buna.
Stiu cum e.si eu sunt in aceashi situatzie.(mai putin cu machiajul.nu se baga ...cateodata cand trebuie sa merg undeva chiar ea ma machiaza sh chestii din astea...).
Vorbeste cu ea sh spune-i tot ce ai p suflet! spune-i ca vrei sh tu sa fi ascultata ...ca te'ai saturat sa fi supusa sh sa taki! eu am 13 ani.nu i'am spus niciodata despre iubit sau ca'mi place de un baiat.eu sunt putin mai micuta :d am 13 ani dar cateodata cand ma enerveaza tzip si eu la ea sh din astea sh apoi o vad ca plange. atunci a fost momentul potrivit sa vb cu ea.sa'i zic tot ce ma enerveaza sh din astea.dar am zis ca mai bine o las balta...(orgoliu' asta ) cand prinzi ocazia sa vb cu ea.sa fiti numai voi 2 atn nu ezita sa'i spui ca ai crescut sh ca nu mai esti un copil.v'a intelege.mult noroc :*
Sa stii ca sunt de acord cu tine.Mama ta ar trebui sa te inteleaga pentru ca si tu ai drepturi.Dar iti doresc noroc in continuare asa ca incearca sa o intelegi si pe mama ta pentru ca se ingrijoreaza pentru tine.
Buna ioana. Sa stii ca si eu am fost in aceiasi situatie, cea ce am facut eu si iti recomand si tie este sa alegi o zi in care mama ta sa nu fie nervoasa sau sa aiba ceva de facut, adica de exemplu intr-o duminica dimineata, ai putea sa o rogi frumos sa stea putin de vorba cu tine, ca de la o prietena la alta, si sa incerci sa ii explici ca ai crescut si ca nu mai esti acel copil mic, sa ii explici ca doar pentru ca esti o adolescenta in devenire nu inseamna ca nu mai esti fata ei pe care sa o poata imbratisa si careia sa ii spuna ca o iubeste, explica-i ca vei ramene aceiasi in sufletul tau dor ca pe dinafara vei fi fata ei imbracata mai bine (si totusi un mic sfat sa nu exagerezi cu machiajul sau cu oja pentru ca sincer si eu credeam ca asa e mai bine si recunosc ca am exagerat, dar acum imi dau seama ca un simplu gloss de buze, creonul negru pentru ochi si rimelul ajung pentru a te face remarcata si pentru a arata ca o adevarata domnisoara.De asemenea unghiile nu trebuie sa fie foarte lungi si oja nu foarte stridenta, adica pentru scoala o culoare mai deschisa cum ar fi roz deschis sau un crem foarte frumos sunt de ajuns) dupa aceasa ai putea sa ii spui de baiatul de care iti place, dar in acelasi timp as vrea sa iti spun ca inainte sa ii spui mamei tale ca iti place acel baiat ai putea sa te gandesti daca chiar iti place adica daca se comporta frumos cu tine, daca este un baiat bun, nu se da la toate fetele atunci merita daca nu e asa atunci crede-ma ca tipu nu te merita esti prea buna pentru el. P.S.: inainte sa incepi sa vorbesi ai putea sa ii spui mamei tale ceva de genul: '' mama, ma lasi sa vorbesc eu sa spun tot ce am de zis si apoi o sa ascult si eu parerea ta.'' Ai putea de asemenea sa ii spui dupa asta ca avand in vedere notele mari pe care le ai...(si apoi continui spunand despre cum ai crescut) Sper ca ti-am fost de ajutor. La mine una a functionat. Si mie mi-a dat sfatul acesta cea mai buna prietena a mea si am acultato iar acum mama mea a inteles. Daca ai putea sa ma ti la curent cu ce se intampla cu tine si cu mama ar fi ok. Chiar vreau sa aflu daca si la tine a functionat.:*:*:* BAFTA ><
Bananacantareata87 întreabă: