Fratele meu tocmai a terminat Stiinte Politice la Iasi, si vara asta s-a stabilit in America, cu ajutorul facultatii. Bineinteles, n-a avut note decat de 9 si 10. A mancat carte pe paine, dar a ajuns sa aiba doua servicii intr-o tara precum Statele Unite! Are o gramada de bani si sta pe picior mare. Nu zic ca e usor sa ajungi acolo, Doamne Fereste, dar se poate. In Romania, nu faci NIMIC, fie ca ai sau nu o facultate. dar poti face o facultate aici, pentru ca mai apoi sa pleci altundeva. In alte tari, daca esti om destept, esti rasplatit. Aici isi bat toti joc de tine, si da, ai dreptate, nu faci nimic cu facultatea, AICI, in Romania. Dar faci ceva cu o facultate, altundeva. Asta in caz ca nu ti-e frica sa pleci.
Vrei sa te muti la iubitul tau? Eu in locul tau as prefera facultatea. ca nu cumva mai apoi sa te simti datoare. Ca nu cumva mai apoi sa apara certuri, si sa fii iar singura. Si hai sa fim serioase. amandoua stim ca baietii vin si pleaca... asa-i?
Nu-ti pierde credinta, va fi bine. dar eu te sfatuiesc sa alegi o facultate si sa inveti ceva care sa-ti placa si sa ti se para usor. N-am decat 16 ani, dar tine minte ce-ti zic: Invatatura e aur!
Ah da. si poate ca ti se pare usor sa te muti la iubitul tau ar fi usor, nu? bineinteles ca ar fi, dar de unde sa stim de pe acum daca ar fi si bine?
Poate ca te gandesti: "Nu voi mai suporta sa stau sa invat 5 ani de zile pe banii alor mei." Inteleg, dar poate cine stie, te ajuta prietenul tau, sau iti gasesti ceva temporar cu care sa-ti platesti facultatea? Si gandeste-te ca poate cu ajutorul unor note mari, vei ajunge DEPARTE.
Inainte gandeam si eu ca tine in legatura cu facultatea, dar fratele meu mi-a cazut ca exemplu. Si acum stiu ca se poate. Stiu ca se poate sa ajungi SUS daca vrei. Si poate nici el nu e miliardar sau ceva asemanator. sta si el cu chirie acolo. dar are cu ce sa si-o plateasca. are bani cu care sa manance, sa-si plateasca chiria, sa-si faca mofturi si sa mai trimita si acasa, fara sa faca nimic ilegal. gandeste-te la asta. gandeste-te ca si tu poti.
Sper ca te-am ajutat si... nu-ti pierde credinta o sa fie bine
RRSecularHumanist întreabă: