Bună!
Nimeni NU poate GHICII dacă eşti ( sau nu ) însărcinată!
Mai bine fă 2 teste de sarcină CORECTE - aşa cum îţi EXPLICAM în răspunsurile pe care ţi le-am dat anterior.
Iar pe viitor, NU mai fă sex neprotejat!
DEPINDE şi de aspectul/durata celor 2 menstruaţii...
Există "ciclu peste sarcină" : acesta apare cam la aceeaşi dată ( în lunile 1-4 de sarcină ), durează DOAR 1-2 zile, este slab cantitativ şi sângele este închis la culoare ( maroniu/brun-roşcat ).
Dacă menstruaţia ta a avut aceste "caracteristici", atunci e POSIBIL să fi însărcinată!
Dacă, în schimb, menstra a fost "normală" şi a durat 3-7 zile cu o cantitate acceptabilă de sânge, atunci NU cred să fi însărcinată.
"Ciclul peste sarcină" este o denumire GENERICĂ ( de aceea am obiceiul s-o pun în ghilimele ) pentru o FALSĂ menstruaţie, adică o sângerare care apare DUPĂ fecundarea ovulului.
Pot exista 2 ( sau chiar 3 ) situaţii :
1. poate fi vorba de o sângerare de implantare a ovulului fecundat în peretele uterului ( numită şi "sângerare de nidaţie" ), care apare la 5-10 zile după fecundare
2. poate fi vorba de "sângerare deciduală", care este o sângerare similară menstrei şi poate apărea din cauza unor disfuncţii hormonale ( care provoacă desprinderea unei părţi din mucoasa uterină )
3. mai RAR, apare "Ciclul menstrual regulat" - situaţia este întâlnită mai ales atunci când femeia rămâne însărcinată în apropiere de debutul următoarei menstruaţii.
Vezi detalii la linkul :
http://www.mami.ro/......na-1819757
http://www.sfatulmedicului.ro/......cina_10870
Toate cele bune.
Din moment ce ai avut menstruatie nu ai cum sa fi insarcinata! Teoria aia ca exista ciclu peste sarcina este ceva nedovedit daca s-a intamplat o exceptie de genul nu inseamna ca e ceva firesc. Probabil linia aia de care spui tu e cu totul alta problema pentru linistea ta te poti duce la un control ginecologic.
Si ma doare si mijlocul...ca inainte de ciclu dar acum o sapt mi sa teerminat
Foarte putin femei au ciclu peste sarcina, senzatia ca esti insarcinata vine de la subconstientul tau care se gandeste mereu la asta si-si face griji. Ar trebui sa te relaxezi un pic si daca vrei sa fii sigura ca nu astepti un bebe ai putea face un test de sarcina. Pe viitor folositi o metoda de contraceptie v-ar feri de mult stres.
)) daca simti ca ai ceva in burtica mai bine du-te si fa un control ginecologic, e mai bine asa
Sunt cazuri in care ramai gravida chiar daca iti vine ciclul..Asa ca mai bine fa-ti un test sau du-te la doctor.