| cbjejwnwns a întrebat:

am o intrebare...
eu am avut ultima relatie sexuala pe 12 noiembrie. pe 5 decembrie mi-a venit menstruatia, care a durat 5-6 zile (a fost normala). de atunci eu nu am mai avut relatii sexuale de nicio natura, si cu toate acestea imi intarzie menstruatia. nu inteleg de ce... ar trebui sa ma ingrijorez? sau doar sa o astept linistita. nu am cum sa fiu gravida nu-i asa?

8 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Gravidă de unde dacă nu ai mai avut contact sexual happy.Se mai întâmplă să mai întârzie menstruația. Dacă nu întârzie frecvent atunci nu e o problemă.

| Violleta2022 a răspuns:

Cel mai probabil pentru ca ai ciclul de tip NEREGULAT (adica nu se succede la exact acelasi numar de zile, in fiecare luna).

| cbjejwnwns explică (pentru Violleta2022):

Asta stiu ca am. dar m-a speriat cineva, ca cica a avut un fel de sangerare asemanatoare cu menstruatia chiar daca era gravida. inca nu am simptomele premenstruale. ma doare putin spatele. si d-aia imi fac cateva griji...

| Violleta2022 a răspuns (pentru cbjejwnwns):

Ce tip de ciclu menstrual ai?
Regulat au neregulat?
Regulat este cand vine lunar la FIX ACELASI numar de zile
Neregulat - este cand vine lunar la numar diferit de zile, sau uneori dupa mai multe luni.

| cbjejwnwns explică (pentru Violleta2022):

Mai degraba neregulat. am avut dati cand a venit la 27 de zile, si dati cand a venit la 35. in general venea la 31-32... sunt deja in ziua 35 si nu mai vine.

| Violleta2022 a răspuns (pentru cbjejwnwns):

Daca-i de tip neregulat, atunci NU se poate vorbi de intarziere, tocmai pentru ca nu ai ciclul regulat sa stii exact cand vine.
Vine cand vrea el, posibil la 35-40 de zile, sau la cateva luni, fiind perfect normal pentru fetele si femeile care au acest tip de ciclu: neregulat.
Trebuie sa tii minte pentru viitor: cand iti vei incepe viata sexuala, sa folosesesti intotdeauna protectie, ca sa nu ramai gravida.

| anarosca78 a răspuns:

E doar o întârziere, nu ai cum sa fi însărcinată dacă ti-a venit menstruatia si nici nu ai mai avut alte contacte sexuale de atunci.

| ImAVillain a răspuns:

Stai calma. Se mai dereglează în funcție de mediu și de cât de mult de masturbez.