Mama ta este la menpauza, asta i se intampla acum, in prag de 50 de ani, cand ii dispare si reapare menstruatia!
Din pacate, nu ma pot pronunta cu certitudine asupa acestor simptome: ameteala, greata si varsaturile sunt semne de sarcina, dar durerile abdominale si mersul des la toaleta, pot fii semne de: criza de ulcer sau stomac, criza de fiere sau combinate.
Mersul des la toaleta este semn baut multa apa, sau lichide.
Se poate afla cu usurinta daca-i insarcinata, printr-un test de sarcina, de la orice farmacie.
Daca-i nu-i insarcinata poate merge la medicul de familie si poate face investigatii medicale.
Bună! Dar tu deunde stii toate aceste lucruri ca numai are mama ta menstruatie sau ciclu, ti a spus ea? Si faza cu sarcina tot ea ti a spus? Felicitari mamei tale si sarcină usoara, tu ce varsta ai? multumesc sanatate. Esti fată? Tu esti in poză?
Da, mi-a spus ca nu mai are menstruație acum 4 ani, nu mi-a spus ca este însărcinată, dar din perspectiva mea cred ca este, am 14 ani, sunt fata, și da eu sunt în poza
Sa stii ca se poate ingrasa si din cauza menopauzei ca apar multe modificari, si sunt rare situatiile in care o femeie care numai are menstruatie poate ramane insarcinată, de obicei la menopauza numai poti ramane gravida, deci s-ar putea ca tu sa fi tras concluzia gresita cum ca mama ta este din nou gravidă, doar un test de sarcină daca i si face mama ta poate sa arate daca este sau nu insarcinată, sanatate multă.
Mulțumim
Atat posibilitatea cat si probabilitatea ca in conditiile descrise mama ta sa fie insarcinata se poate aprecia ca fiind practic imposibila. Insa exista o destul de mare posibilitate ca intregul aparatul reproducator sau doar o parte (uterul, ovarele) sa sufere de o anumita afectiune, care poate fi stabilita, diagnosticata, numai prin consultatia ginecologica si ecografia efectuata de catre medicul ginecolog. Multa sanatate!
A vizitat-o Duhul Sfânt, sau are bărbat? Dacă nu, sigur nu e gravidă.
Dacă da, oricum ar fi bine să meargă la un control medical, deși acum e cam complicat. Dar poate are noroc și dă de un medic liber.
Și ști dacă a făcut fertilizare prin vitro?
Nu, era o femeie de la tara. Baiatul ei imi era coleg de clasa.
Ma îngrijorez pentru ca nu știu sigur dacă este însărcinată sau nu
Speri sa fie?
Da
50 de ani? Menstruația încetează după 50-60 ani, dar e cam rău la 50 ani sa fii însărcinată
Cine ti-a spus? Gresit!
Unele persoane nu mai au menstrustie de la 40 de ani
Stiintific, perioada menopauzei intervine la o varsta aflata in in jur de 45 de ani. Primul meu sex a fost cu o femeie de 47 de ani, care era in menopauza. Cand eram elev la liceu erau doua butede: SS RFG si 45 RFG. Pe atunci prezervativele erau mai rare.