| Valentina_Reut_1985 a întrebat:

Bună, TPU, am o intrebare. Mie pe data de 28 iulie mi-a venit prima menstruație. Durează 5 zile. Dar după mi s-a dereglat și mi-a venit de pe 17 august și până pe 24 august, apoi ziua următoare era perioada in care trebuia să-mi vina ciclul și nu mi-a venit.De pe data de 24 august nu mi-a venit deloc. Doar găsesc pe chiloți pete că albușul de ou. Oare de ce nu mi-a mai venit? Vă rog mult să-mi răspundeți.

Răspuns Câştigător
| giulia283 a răspuns:

"Albusul ala de ou" se numeste SECRETIE VAGINALA. Esti la inceput nu te astepta sa.ti vina pe dăţi fixe. Mai ales ca e a 3 a menstruatie o sa vina nu te speria. O sa vezi ca o sa fie luni in care nu o sa.ti vina deloc pentru ca esti la inceput si asa se intampla oricarei fete. Trebuie sa treaca 1 an 2 pana se regleaza oarecum.

2 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

In primul an de existenta a ciclului menstrual, dar uneori si in al 2-lea an, ritmul de producere a menstruatiilor de regula este destul de NEREGULAT. Din acest motiv uneori pot sa existe chiar si perioade mai lungi de timp care sa fie chiar de 6-9 luni intre 2 menstruatii consecutive. De obicei caracteristicile principale ale ciclului menstrual privind atat tipul cat si lungimea ca numar de zile, se stabilizeaza si devin definitive dupa trecerea a minim 1 sau 2 ani. In concluzie nu trebuie sa fii deloc ingrijorata pentru intarzierea sau mai corect spus neinceperea menstruatiei. Multa sanatate!