| Andreeamaria54 a întrebat:

Buna TPU, am o intrebare: pastila de a doua zi poate produce efecte pe termen mai lung? Am luat postinor acum o luna iar acum 2 zile era data la care mi-ar fi venit menstruatia, stiu ca va fi dereglata, nu asta e problema, dar de vreo saptamana aproape doua simt uneori durere lejera de sani si chiar pot spune ca au mai crescut si sunt mai rotunzi. Poate fi din cauza pastilei sau ar putea fi sanse sa fiu insarcinata si sa fie din cauza sarcinii?

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pastila de a doua zi deregleaza ciclul menstrual si ovulatia pe urmatoarele 6-12 luni de la data cand ai luat-o.

Da, poti fi si insarcinata chiar daca ai luat pastila de a doua zi, este un caz aici pe forum, chiar recent cu o fata care a luat pastila la 1 ora, imediat dupa sex dar a descoperit mai tarziu, ca era deja gravida in 6 saptamani (confirmarea venind de la un medicul care i-a facut ecografia).

Uite cazul aici:
https://www.tpu.ro/......-a-doua_1/

| Andreeamaria54 explică (pentru Violleta2022):

Hello! Dar poate pastila sa imi faca aceste modificări la sâni? Asta ma intrebam mai mult. Am facut un test acum o săptămână si a iesit negativ, fix la 3 săptămâni dupa contact, dar o sa mai fac unul zilele următoare.

| Floridori a răspuns:

Atat o potentiala sarcina, cat si efectele adverse pot fi de vina pentru simptomele tale.

Daca au trecut mai mult de 21 de zile de la ultimul contact neprotejat, fa un test de sarcina.

| Andreeamaria54 explică (pentru Floridori):

Buna! mersi de raspuns. am facut un test la exact 3 saptamani si a iesitnegativ, dar na, chiar daca ma gandeam ca poate pastila e cauza, tot tind sa ma stresez?