| Zixi a întrebat:

Buna TPU.Am o intrebare pentru cei fumatori, de fumat nu ma pot lasa dar nici nu fumez mult prea mult, sa zicem 3, 4 tigari la zi, dar as vrea sa stiu ce as putea face sa nu imi apara carii sau sa mi se inegreasca dinti in afara de spalat pe dinti regulat. Scuze categoria happy

Răspuns Câştigător
| Hpzox a răspuns:

Si eu fumez, dar daca te speli pe dinti dupa fiecare masa e ok. Dimineata la amiaza, seara. Uite citeste aici.

Ce poti face pentru a reduce riscul de aparitie a cariilor?

O igiena orala optima va reduce garantat riscul aparitiei cariilor. Periatul dintilor si utilizarea atei dentare in acest scop sunt mai mult decat binevenite. Periajul reduce bacteriile din cavitatea orala si indeparteaza in acelasi timp resturile alimentare cu care acestea se hranesc. Nu uita sa periezi cu atentie toti dintii timp de 2-3 minute. Multi oameni fac greseala de a se grabi, periind dintii in maximum 45 de secunde - si pierzand astfel din vedere portiuni importante din gura.

Folosirea atei dentare in mod regulat (ceea ce inseamna zilnic) este un alt obicei foarte bun. Ata dentara atinge acel procent de 35% din cavitatea orala pe care periuta de dinti nu il poate curata. Acestea sunt zonele predispuse aparitiei cariilor, deoarece bacteriile traiesc linistite. Gandeste-te ca spalatul pe dinti fara a folosi ata dentara este ca un dus facut numai pe doua treimi din suprafata corpului. Restul ramane in continuare murdar!

| Zixi explică (pentru Hpzox):

Mersi de raspuns laughing cred ca ar trebui sa ne lasam de fumat mai bine

3 răspunsuri:
| rey a răspuns:

Si eu fumez 1 pachet pe zi si nu ma pot lasa, ma spal dimineata si seara bine pe dinti vreo 5-7 min si nu am probleme, dar tot am putin dintii galbeni ca nu tot timpul ma pot spala dar dupa o saptamana de spalat dimineata si seara iar sunt albi, si nu conteaza pasta de dinti si periuta desi recunosc, cu colgate white sau cum se numea era parca mai ok.

| Iubitaaa a răspuns:

Buna! Daca vrei sa te lasi de fumat, poti! Totul tine de psihicul tau, daca iti propui asta vei reusi!