| 百合子 a întrebat:

Bună TPU happy Am o nelămurire. Dacă un băiat de 22 ani face sex cu o fată de 15 ani, el e închis,fără să fie verificat dacă fata a fost violată sau nu, sau dacă aceasta a acceptat relaţiile sexuale cu el, el tot e închis? Dar dacă fata are 16 ani? Şi dacă o femeie de 22 ani face sex cu un băiat de 15-16 ani, ce se întâmplă cu ea? Care sunt pedepsele în ambele cazuri?

14 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca fata sau baiatul are mai putin de 15 ani impliniti (chiar si cu o zi), partenerul/partenera vor fi judecati pentru viol, fiindca un copil nu are discernamant si deci nu poate sa-si dea acordul, asa incat in mod logic a fost violat/violata. Daca are peste 15 ani, va fi judecat doar pentru corupere de minori si poate primi cel mai probabil o amenda penala

| foxi a răspuns:

Este pedepsita relatia cu o minora indiferent de situatie, iar violul este o alta infractiune cu o alta pedeapsa!

| mona a răspuns:

Asta e corupere de minori, daca baioatul face sex fara vointa ei si ea a doua zi dupa incident scoate un certificat care reiese ca a fost violata si il reclama la politie atunci baiatul asta de 22 de ani face puscarie garantat in cazul in care fata de 22 de ani face sex cu baiatul de 15-16 ani si acesta o reclama aici nu stiu ce sa zic, probabil va pati la fel, sincer cazuri in care baiatul sa fie violat inca nu am auzit, in afara de cazul taximetristului

| Irinaa16 a răspuns:

Legal,nu are ce sa faca daca minorul ara 16 ani deoarece este apt in a lua decizii.La 15 ani intervine politia etc...

| DakotaRoyse a răspuns:

Http://legeaz.net/cod-penal-actualizat-2011/art-198-cpen
Citeşte aici.
Teoretic, dacă minorul a fost de acord şi nu i-a fost abuzată încredere, n-a fost dus cu zăhărelul sau alte celea, nu cred că majorul va păţi ceva, mai ales dacă totul decurge normal (fără ca minorul să fie forţat - adică viol). S-ar putea să greşesc.
În orice caz, se fac analize amănunţite pentru a se demonstra că fata a fost într-adevăr violată. Dacă ea a acceptat (şi are peste 15 ani), nu, tânărul nu *cred* că va fi închis.

| unknownn a răspuns:

E trist frate ca la 22 de ani sa nu-ti gasesti pe cineva de varsta ta si sa te intereseze de copile/copii.

| Încrucişătorul a răspuns:

Pedofilia e tot pedofilie.
Si ce nume e ala? Esti roman sau nu?

| neutrino a răspuns:

Nu conteaza sexul persoanei vinovate.

| dragos9234 a răspuns:

La 15 ani este foarte mica pentru unu` de 22 de ani.
Intra la pedofilie.
Cat intra nu stiu.

| Empathizer a răspuns:

In ambele cazuri, daca sexul a fost consimtit, e vorba de corupere de minori, iar daca actul sexual a fost impus prin constrangere fizica sau psihica, e viol. Dar nimeni nu poate fi inchis fara sa i se dovedeasca vinovatia intr-un proces. Se poate emite insa mandat de arestare preventiva pe durata anchetei.

| Roland_Szekely_1987_VBCh a răspuns:

Verifical la legalitati.

| Octa00 a răspuns:

In mod normal, daca un baiat de 22 de ani face sex cu o fata de 15 ani, trebuie ca Politia sa faca cercetari.In acest caz intra si Protectia Copilului pe fir si se fac multe cercetari. Daca se dovedeste ca fata nu a fost fortata, baiatul primeste o pedeapsa mica, deoarece a intretinut relatii sexuale cu un minor.
La fel si in al doilea caz.

| Singuratikaparasita a răspuns:

Pai intrarea in puscarie si mai departe daca ai obligat/o! daca ea/el a vrut nu se va intampla nimic...dar asta se numeste pedofilie