| Elide a întrebat:

Bună TPU,am o problema,am avut contact sexual neprotejat aseară cu partenerul,iar de ceva vreme asa am făcut și nu au existat probleme,se termina în afara,e vorba ca am făcut fără prezervativ și am fost la ovulație,ca îmi urmăresc calendarul și am făcut-o de doua ori și a ejaculat în afara,când am mai fără protecție,nu eram eu la ovulație ca mereu am urmărit, am mers pe metoda calendarului, exista șanse sa rămân însărcinată?

5 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Chiar asa infocati erati incat nu v-ati putut opri sa puneti un prezervativ? Mai ales in perioada asta, va asumati riscuri care nu merita, sanse exista indiferent de perioada lunii, metoda voastra va functiona un timp, intr-un final va veti trezi cu surprize surprize daca nu va protejati.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu avem de unde sa ghicim noi, dar un contact sexual neprotejat in perioada fertila are mereu o sansa de sarcina.

| dullcat a răspuns:

,,Metoda calendarului este considerată o metodă contraceptivă riscantă și greu de utilizat, cu o rată de eșec de peste 25%. Ca urmare, cei care aleg să o folosească se confruntă adesea cu apariția unei sarcini nedorite. În plus, dificultatea metodei poate afecta viața intimă a acestor persone din cauza necesității programării contactelor sexuale în funcție de calendar. De asemenea, este foarte important de reținut faptul că această metodă nu protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

Este greu pentru femeie să anticipeze cu precizie, lună de lună, perioada fertilă, mai ales dacă ciclul său menstrual este unul neregulat. Chiar și în cazul unui ciclu menstrual regulat se poate întâmpla, la un moment dat, să apară mici decalaje ce pot duce la apariția unei sarcini nedorite, dacă are loc un contact sexual neprotejat în acest interval. Dacă se urmărește evitarea unei sarcini, atunci metoda calendarului nu este nici pe departe cea mai sigură cale. Metoda calendarului este, mai degrabă, o metodă de a urmări acele zile din lună în care există șansele cele mai mari ca o femeie să rămână însărcinată, dacă ea și partenerul își doresc acest lucru. Dar asta nu înseamnă că în celelalte zile ale lunii sarcina este cu certitudine imposibilă.

De aceea, specialiștii recomandă ultilizarea unei metode moderne de contracepție, care oferă siguranța prevenirii unei sarcini nedorite.'' - https://www.planificaneprevazutul.ro/metoda-calendarului/

| eliancodrut a răspuns:

Daca am inteles bine, ati facut sex de doua ori la interval scurt. Da, acesta este riscant, deoarece dupa prima ejaculare pot ramane spermatozoizi pe canalul seminal sau in uretra si care pe timpul celei de-a doua partide sa ajunga in vagin.
E riscant si altfel, deoarece pe timpul actului sexual unii spermatozoizi sa ajunga pe canal si in vagin inainte de ejaculare.