| AnonimBaby a întrebat:

Buna TPU.Am o problema.
De fiecare data cand stau cu un baiat, nu pot sa ma uit in ochii lui.Pur si simplu stau cu capul in pamant si nu zic nimic. Vreau sa scap de timiditate.
Ce pot sa fac?
Cum sa fac sa ma uit la el in timp ce vorbeste cu mine?
M-am saturat! Am pierdut deja prea multe lucruri din cauza timiditatii.

Răspuns Câştigător
| feelb a răspuns:

Buna,timiditatea de fapt ascunde o anumita nesiguranta in raport cu ceilalalti,indiferent de statutul social,varsta si profesia persoanei.
absolut toata lumea a suferit la un moment dat de "timiditate". unii au depasito firesc,odata cu inaintarea in varsta,altii se confrunta si in prezent cu ea.
in ce priveste timiditatea,parerile sunt diverse si impartite,adica o considera ca pe ceva firesc si uman; exagerarea unor atitudini puerile; ceva fals pentru a trage atentia; frica de nou sau blocarea calitatiilor.
ce poti face?! sa capeti incredere in tine,sa inveti sa te iubesti,sa te apreciezi etc.
repetati in gand "ma iubesc,deci sunt frumoasa,desteapta etc" repetita este mama invataturii, iar repetand ajungi sa crezi.te mai poti uita la diverse filme cu teme ce pun in valoare timiditatea, seductia, senzualitatea etc.
deci alternative ai, trebuie doar sa vrei.succes!

6 răspunsuri:
| Auslesse a răspuns:

Asa eram si eu la inceput, dar uite ca, cu timpul am scapat de acest "defect" ca sa-i zic asa.La fel eram si eu cu baietii, ..insa acum vorbesc, il privesc in ochi atunci cand stau de vorba cu el..si e totul Ok...incearca sa faci o schimbare, priveste-l in ochi! bafta!happy

| Brâncuşi a răspuns:

Pai incearca sa vorbesti mai des cu el si gandeste-te la ceva frumos incearca ce crezi ca e bine...Dar asa e chiar pierzi daca esti timida si iti pare rau dupa...:-

| mmaya a răspuns:

Stiu cum e.asa sunt si eu si crede-ma nu exista medicamente sau tratamente pentru asa ceva din nefericire! tot ce trebuie sa faci e sa iti faci curaj si sa treci peste timiditate. exerseaza mai multwinking

| Laurentiu_4547 a răspuns:

Daca vrei sa scapi de timiditatea trebuie sa ia curaj si sa gandesti pozitiv adica daca te uiti in ochi lui ce rau poate sa imi faca, daca vorbesc cu el ce poate sa imi faca, gandeste pozitiv da din cauza timiditati vei mai pierde destul in viata. Fi Tu nu te gandi ca cineva va rade de tine sau te vei face de ras si eu am fost timid dar am prins putin curaj acum. Mult succes in lupta cu timiditatea.

| h3r a răspuns:

Buna. In primul rand linisteste-te, e bine uneori sa fi timid, nu tupeist sau ceva de genul. Poate ca nu ai putut sa te uiti in privirea lui deoarece nu te-ai simtit bine in pielea ta, atunci cand erai in preajma baiatului respectiv. Fac pariu ca daca te simti bine in pielea ta, te gandesti la tot ce este bun avand in vedere si relatia cu acel baiat, o sa scapi de timiditate. Fa-ti curaj draga mea, ia-ti inima in dinti ca nu pierzi nimic! Take care.

| Uratul01 a răspuns:

Du-te si dezvirgineaza-te ai sa vezi ca nu vei mai fi timida cu baietii!