| Geanina790 a întrebat:

am probleme cu menatruatia, nu mia mai venit de 5 luni, aseara am facut dragoate si s-a terminat in mine pot ramane insarcinata daca eu nu aveam ciclu, am 18 ani ma puteti ajuta cu niste raspunsuri? Multumeac!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Lipsa menstruatiei pe o perioada atat de indelungata in mod sigur se datoreaza faptului ca ovarele tale sunt afectate de o anumita boala si din acest motiv NU reusesc sa produca si sa maturizeze ovule. Intr-o astfel de situatie aproape sigur in acest moment NU esti in asa numita perioada fertila a ciclului si din acest motiv chiar si daca sperma a fost ejaculata in vagin si daca spermatozoizii au reusit sa ajunga in uter, acestia NU vor avea ce fecunda si drept urmare NU se poate forma o sarcina in acest caz. Pentru a intelege cam ce se petrece in organismul tau te invit sa accesezi urmatorul raspuns oferit unei intrebari asemanatoare: https://www.tpu.ro/......normal-cm/

| Geanina790 explică (pentru corbulalbrosu):

Iti multumesc din suflet :* :*

3 răspunsuri:
| HazelEyes77 a răspuns:

Teoretic nu ramai daca n ai ciclu dar nu poti fii niciodata sigura. De exemplu femeile care au nascut nu au menstruatie cateva luni in special daca alapteaza si teoretic nu pot ramane insarcinate in acest caz dar au fost cazuri cand a aparut o noua sarcina la scurt timp dupa primul copil. Au avut ovulatie fara menstruatie propriu zisa. Bineinteles asta n are legatura cu tine dar faceam o paranteza ca se pot intampla incidente. Du te la un medic ginecolog el iti poate prescrie ceva ca sa ti se regleze ciclul menstrual. Bea ceai de coada soricelului, cimbrisor sau ia cateva picaturi de tinctura de marar. Se gasesc la plafar ceaiuri si tincturi combinate special concepute pentru amenoree si nu au efectele secundare ale unor pastile. Daca ai o alimentatie saraca in nutrienti sa stii ca si asta influenteaza ciclul menstrual. Consuma fructe si legume, peste, carne rosie, peste, nuci, seminte crude, migdale, soia, linte, fasole, mazare, cereale integrale. In special semintele de in au efecte benefice asupra sistemului reproducator si endocrin al femeii. Ia si suplimente de vitamine si minerale daca e cazul.

| Costy17494 a răspuns:

Felicitari sa ai o sarcina usoara tongue