| puiutzz27 a întrebat:

am si eu o intrebare. Am o relatie stabila de cativa ani (eu avand 17+) si vreau sa imi incep viata sexuala. mi-am intrebat si cativa prieteni care si-au inceput-o deja, iar ei mi-au spus ca nu au folosit prima data prezervativ deoarece ar durea mult mai tare, dar cu toate astea fata respectiva nu a ramas insarcinata pentru ca nu si-a dat drumul baiatul in ea. Voi ce parere aveti? Si as vrea sa-mi spuneti din propria voastra experienta. doare mai tare prima data cu prezervativ sau fara?

10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este stiut de toata lumea ca doare mult mai putin daca folosesti prezervativ si lubrifiant. E doar o minciunica a barbatilor limitati la minte si care nu se documenteaza suficient.
Tu, daca vrei sa-ti incepi viata sexuala, documenteaza-te din carti serioase, la biblioteca, nu dupa internet sau de la prieteni. Daca simti nevoia sa discuti cu cineva, discuta cu un adult responsabil, de preferat cu unul din parintii tai.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Dacă nu folosești prezervativul riști să iei o boală cu transmitere sexuală!
Pe lângă prezervativ se poate folosi foarte bine lubrifiant pe bază de apă (nu distrug rezistența prezervativului).
Metoda coitului întrerupt (bărbatul ejaculează în afara vaginului) are o protecție de 50% din cazuri, este suficient să te stropească cu o singură picătură și ai rămas însărcinată dacă te mai afli și în perioada de ovulație/fertilitate.
Ce înseamnă la tine 17+?
Faci pasul atunci când trebuie, nu să te tenteze ce auzi la anturaj!
Pa, pa.

| AIRIUS a răspuns:

Buna1
Iubita,de durere oricum nu vei scapa,ca faci cu sau fara,dar depinde si de partenerul tau.cel mai mult,zic eu!
Depinde cat de tandru e cu tine,de ce fel de tacticii foloseste inainte{preludiu},adica sunt niste factori determinanti!
Momentul depinde de el,dar binenteles,si de tine.
Cum ti am spus,daca el va stii sa,, lucreze,, ca sa zic asa, durerea n o vei mai simti atat de tare...asa ca.bafta!
Si nu uita!
Daca nu te fereste el,fii tu prudenta si protati va, tu ori cu anticonceptionale ori el cu prezervativul!
T pup, sper ca te am ajutat!

| Takocska a răspuns:

Eu as baiat da iti spun ceva okéhappy. Daca baiatul e amator si daca spui ca de multi ani sunteti impreuna cred ca nu stie prea multe. Si poate sa dea drumul si fara sa vrea ca atat de mare e placerea ca uita de treaba aia ca trebuie sa se opreasca. asta a fost o mica parantezahappy. Ori cum faci stai linistit nu o sa te doara mult eu am luat virginitate si cu prezervativ si fara. Nicio fata nu a zis ca a dorut mai mult de 2-3 min. Deci stai linistit ori cum faceti daca baiatul are putina experienta o sa fie okéhappy. Si inca o mica paranteza nu trebuie sa lase in fata poate sa ramana si asa insarcinata fara sa lase in fata. Ca nu numa la sfarsit cand ejaculeaza ii sperma sa stiihappy.

| dia200 a răspuns:

Si eu prima data am facut-o fara. danu cred ca ar durea mai tare cu un prezervativ ba chiar ar aluneca mai usor si acum sa fin seriosi cat de mult poate sa ingroase penisu un pic prezervativ (daca si el ii virgin ii mai bine sa o faceti cu prezervativ si prima data iii mai greu sa ramai gravida adica asa se spune)

| EnvyU a răspuns:

Nu sunt fata dar eu iti zic sa nu risti sa o faci fara. Si chestia aia cu doare mai tare cu sau fara, probabil e din cauza lubrifierii. Cel mai bine e sa cumparati un lubrifiant ca sa alunece mai bine daca tu nu esti uda.

| catalin188 a răspuns:

Cu prezervativ e mult mai bine ca se lubrifiaza mult mai bine

| yooo123 a răspuns:

Foloseste prezevativ deoarece nu e doare asa de atre cum se spune si atunci cand o faci cu persoana care o iubesti cel mai mult nu conteaza durerea! dar cel mai bine e sa folosesti prezervativ pentru nu a aparea Doamne fereste un bebe! nu te lasa niciodata pe mana unui baiat ca nu se stie fii u precauta si pregatita mereu! bafta! si nu uita de prezervativ!:X

| PlayTheGame a răspuns:

Eu zi sa o faci cu prezervativ din urmatoarele motive:
1. EXISTA sansa sa iti iei BOLIII
2. Ai putea ramane insarcinata
3. De ce dracu va speriati voi fetelor de durere doamne va va durea daca cumva bou cu care o faceti direct va intanliti intr-o camera si hai sa ti-o bag...
STOP! unu doare cred nu-s fata daca draq vou nici nu v-ati excitat ca sa vi se mareasca un pic vaginu va sta contractat si daca bou incearca sa ii bage penisu in voi mai santeti si virgine va va durea asa ca mai intai faceti si voi un preludiu de 20-30 min ca nu va va strica amandurora

FUNDA?

| anreeadeea15 a răspuns:

Mai eu prima oara am facut-o cu prezervativ ptrca nu am vrut sa risc si da recunosc ca mi-a fost frica sa nu raman si cu durerea asta de care vb toate fete virgine iti spun eu depinde si de baiat ff mult ptrca el treuie sa aiba rabdare cu tine si sa te ia usor daca e un animal care forteaza atunci da te va durea ff tare dar daca ai un iubit grijuliu si care te iubeste si nu vrea doar sex ci dragoste atunci nu-ti fa probleme este umpika durere dar suportabila :X:X bafta