| ccamsmmsms a întrebat:

Buna TPU!
am si eu o intrebare.
eu impreuna cu prietenul meu am avut parte de o relatie intima neprotejata, insa cu finalizare in afara. asta se intampla in cea de a 10 a zi a ciclului meu menstrual. tin sa mentionez ca mie imi variaza menstruatia intre 28-33 de zile.
voiam sa stiu care sunt sansele de a fi in perioada fertila si care sunt sansele de sarcina. multumesc!

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Daca a exista 1 singura partida de sex fara ejaculare in interrior si fara o ejaculare anterioara (unde sa fii ramas sperma pe teava), atunci nu sunt sanse de sarcina.

Va sfatuiesc totusi sa faceti sex cu PREZERVATIV ca nu doare, musca, irita si nu costa mai mult decat o guma de mestecat, dar te protejeaza in totalitate, atat de sarcini nedorite cat si de boli cu transmitere sexuala.

In ce priveste medicul ginecolog, nu ai nevoie de unul bun sau de incredere, ca nu te duci sa te opereze, ci la un simplu control de rutina, unde se uita in vaginul tau si recolteaza putina secretie vaginala, ca sa vada ce bacterii ai in vagin si daca ai luat vreo boala sau virus, prin contact sexual.

| ccamsmmsms explică (pentru Violleta2022):

Multumesc mult pentru raspuns! nu a existat nicio ejaculare anterioara. de terminat, s-a terminat in afara.
incerc sa caut un medic bun. stiu ca e vorba doar de analize, dar imi e teama, fiind vorba si de un oras nou. o sa caut mai degraba o clinica.

10 răspunsuri:
| AnemonaP a răspuns:

Atâta timp cât ejacularea a fost in afara, poți sta liniștita. Dar, pentru orice eventualitate, cel mai bine folosesti protecție. Și asta nu înseamnă numai prezervativ, știu ce frustrant e. Mai ales ca ai relație. Du-te la ginecolog și vei găsi o metoda potrivită pentru tine. Nu risca dățile viitoare.
Better be safe than sorry happy

| ccamsmmsms explică (pentru AnemonaP):

Thanks a lot. atat voiam sa stiu.
eu in acest moment nici medic de familie nu am, dar ginecolog. o sa incerc sa gasesc unul bun si de incredere

| AnemonaP a răspuns (pentru ccamsmmsms):

La ginecolog consult de rutina, de doua ori pe an, neaparat.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi la medicul ginecolog si el o sa te consulte, pe TPU nu putem sti noi.

| ccamsmmsms explică (pentru CristiDinBucuresti):

Poate ca nu am un medic ginecolog si d asta pun intrebari pe aici. te gandisi la asta? laughing

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru ccamsmmsms):

Oricum ar sta situatia nu este de rîs, gîndeste te serios numai un medic in urma consultatiei stie daca ai ramas insarcinata, ai nevoie de o ecografie dar voua va este usor sa veniti aici sa intrebati ca de, este gratis, la medic platesti cel putin 200 lei o consultatie, asa cum ai stiut sa faci sex asa trebuie sa ai bani de analize este datoria si obligatia ta sa vezi ce este cu corpul tau nu este obligatia nostra, nu ai medic fa ti medic inscriete la ei ca medicii de familie si nu numai ei fac înscrieri, trebuie sa ai medic de familie sa ai servici, sa platesti asigurari de sanatate daca vrei sa afli ce anume ai, nu este ok sa astepti de la noi pe TPU deoarece nu sunte m medici si chiar daca unii de pe aici se pricep, fiecare om este diferit si tu nu poti fi consultata si diagnosticata pe TPU, asta o face un doctor in cabinet, te vede i ti face ecografi analize de sînge si ce mai consideră el ca trebuie, si după ce analizele ies i ti pune diagnostic lar si oficial, ai asta sau din cauza asta se intimplă.

| ccamsmmsms explică (pentru CristiDinBucuresti):

Am inteles fix nimic

| Dariaa90 a răspuns:

Atâta timp cât eviti sa apelezi la un ginecolog și med de familie, posibil sa fii minora. Sper totuși ca nu este așa. Ideea este, protecția își are rolul ei, pentru vârsta voastră este f Importantă, plus sunt diverse boli, nu cred ca îți cunosti atât de bine partenerul, dupa situația descrisă, pare ca este ceva la nivel începător. Iți recomand sa fii mai precauta, este pentru binele tău.

| ccamsmmsms explică (pentru Dariaa90):

Well. am 21 de ani si suntem impreuna de mai bine de un anlaughing
medic de familie nu am, pentru ca a decedat, si m-am mai si mutat intr-un oras nou unde nu cunosc absolut pe nimeni de incredere. puteti sa imi dati raspunsuri legate de intrebarea mea, nu sa se abereze pe langa. thank!