| Original1992 a întrebat:

Buna TPU am si eu o intrebare...lamuriti-ma va rog cineva cind e perioada fertila si nefertila,am citit in mai multe surse dar nu prea inteleg

2 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Daca intelegi ce se intampla in organismul unei femei,o sa intelegi si ce e cu perioada asta fertila.
In momentul in care incepe menstruatia,organismul elimina un ovul nefecundat, eliminare insotita de hemoragie, e motivul pentru care apare menstra.In paralel, un ovul nou isi face aparitia si incepe sa se dezvolte.Este prima perioada a ciclului menstrual si este o perioada cu fertilitate scazuta, sansele sa ramai insarcinata sunt de 5%,pe intelesul tau,perioada nefertila.Un ovul este eliminat si cel nou este inca nedezvoltat,e incapabil sa fie fecundat si sa se transforme in embrion.
Urmeaza perioada fertila,in care ovulul cel nou creste,se dezvolta si ajunge la dimensiunile care ii permit procreerea, fertilitatea este la cote maxime, sansele sa ramai insarcinata sunt de 100%.
Ovulul continua sa creasca,imbatraneste si,nefecundat,devine inutil organismului,care se pregateste sa-l elimine si astfel incepe urmatoarea menstruatie, e o perioada cu fertilitate redusa, sansele sa ramai insarcinata sunt de 5%.
Si incepe un nou ciclu,cand coboara un alt ovul care se va maturiza,va creste,va imbatrani si va fi eliminat la urmatoarea menstra.
Cu alte cuvinte ai o singura perioada fertila, cand ovulul ajunge la maturitate si poate fi fecundat, poate rezista sa duca la capat o sarcina.
Sansa cea mai scazuta de a ramane insarcinata este intotdeauna 5% atat timp cat are loc contact sexual, doar abstinenta are sanse 0%!
Ca sa calculezi perioada ta fertila, trebuie sa fi avut un ciclu regulat in ultimele 6 luni,la acelasi numar de zile,cu aceeasi durata,altfel e o metoda nesigura de contraceptie, multi copii s-au nascut ca dovada a acestui lucru!
Daca vrei sa iti calculezi perioada fertila, incearca aici:
http://www.seximus.ro/articole/calcul_perioada_fertila.php
Sper ca acum ai inteles.
Sa ai grija de tine si sa te protejezi!

| drhotzu a răspuns:

Ok fii atenta: ca sa nu ai probleme foloseste prezervative ( fara sa te zgarcesti!)