Nu, pnetru ca esti minora si vei provoca probleeme serioase baietilor
Da, atata timp cat lucrurile se rezuma la iesit la film si la suc, plimbari in parc si saruturi.
Despre ce e vorba? Relatie normala, saruturi si timp impreuna sau si sexuale in acelasi timp? Daca e prima varianta, stai calma, face parte din procesul de maturizare, vei fi dezamagita de majoritatea baietilor, ajungand sa te casatoresti cu vreun baiat dupa multele relatii (niciodata din prima sau a doua relatie) si astfel vei avea experienta de viata. Daca te referi la sexuale nu e normal, gandeste-te cat au scazut limitele morale in ultimii zeci de ani. Erai rusinea familiei sa se afle ca ai facut sex la 20 si ceva de ani (iar in prezent mamele le dau fetelor prezervative si sfaturi la 15 ani)
Ai fi fost rusinata si dezonorata sa vorbesti despre aventura ta sexuala la 20 si ceva de ani, cele ce erau mai slabe de moravuri totusi se fereau sa arate in public asta. In prezent fete de 12 ani deschis vorbesc despre sex. In urmatorii ani limitele moralitatii vor scadea si mai mult, si vor intreba fete de 10 ani daca la varsta lor e normal sexul, iar majoritatea vor spune ca e normal si okay. nu m-am putut abtine sa nu comentez treaba asta.
Da si nu...
Raspunsul cu da : Invetii lucruri noi, te ajuta in relatia cu alti parteneri pe viitor.
-Dezavantaje:Esti mica, si el si tu, nu aveti experienta pentru a avea o relatie fiindca inca ganditi imatur intr-un fel sau altul, daca o sa ai o relatie nu o sa te ajute foarte mult.Nu trebuie sa ai o relatie pentru ca alte fete au.
Raspunsul cu NU:Esti inca mica, nu cred ca o sa ramai impreuna cu acel baiat prea mult, fiindca iubirea apare dupa cativa ani buni de relatie, si la varsta aia sa fim sinceri, te bagi ca sa te saruti sa te simti bine si sa inveti ceva de acolo.Deci nu prea merita la varsta ta, poate dupa 20.
Bună Alice!
•Ori relație bazată pe pupici, săruturi, îmbrățișări și timp petrecut împreună îmi pare ok, chiar de la 13 ani, atunci când începi adolescența.
•O relație stabilă (incluzând sex) nu este normală nici la vârsta de 15-16. Cu greu, la 17 ani ești pregătită pentru sex și fizic și psihic, deși eu aș spune că 18 e vârsta ideală.
Toate cele bune!
Din punctul meu de vedere e cam devreme de asa ceva. In primul rand din cauza ca tu nu esti pregatita fizic cat si psihic de o relatie in adevaratul sens al cuvantului. Chiar daca e normal sa iti placa de cineva.