| 14990391 a întrebat:

Buna, TPU! Am si eu o mare dilema...Incerc de cateva luni sa raman insarcinata, am un ciclu regulat si am avut act sexual neprotejat cu sotul meu in a-15-a zi, daca zic bine(adica prima zi dupa ziua ovulatie) pe data de 28 Aprilie. Care sunt sansele de a ramane insarcinata si care sunt sfaturile voastre? Cer seriozitate maxima! Va multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Este determinat si stabilit stiintific/medical faptul ca incepand din momentul in care este eliberat din foliculul ovarian, ovulul ramane viabil (capabil de a fi fecundata) in medie intre 6-12 ore, rar pana la 16 ore si in cazuri foarte rare ovulul ramane viabil 24 de ore dupa eliberarea sa din folicul. Daca in intervalul de cca.6-16(24) de ore avute la dispozitie, ovulul NU a fost fecundat, in acel caz incepand din a 2-a zi intervine imbatranirea prematura si procesul de degenerare a ovulului care dupa trecerea a 3-4 zile de la ovulatie, ovulul se dezintegreaza si dispare din uter.
Fiindca ""viata"" ovulului este atat de scurta, exista posibilitatea ca ovulul eliberat dimineata din foliculul ovarian, sa NU poata fi fecundat de catre spermatozoizii existenti in sperma ejaculata in vagin in seara aceleasi zile. In concluzie reiese ca si teoretic dar si practic ca posibilitatea de a se forma o sarcina in a 2-a zi de dupa ovulatie probabilitatea de formare a sarcinii este de la extrem de mica la imposibila. In cazul in care femeia doreste sa ramana insarcinata, este indicat sa intretina in cele 2-3 zile ale perioadei fertile situate inaintea zilei de ovulatie, minim 2 acte sexuale la interval de 12 ore intre ele, pentru a mari la maxim posibilitatea de a ramane insarcinata. Multa sanatate!

4 răspunsuri:
| Byuska a răspuns:

Eu iti zic cum am ramas eu însărcinată si poate te ajuta: ciclu imi venea pe data de 12 si in luna aceia am avut pana pe data de 16, pe data de 17, 19 si 24 am avut contact si in una din aceste zile am ramas, deci sfatul meu ar fi: de ex azi a fost ultima zi de ciclu iar maine sa ai contact (doar unul) o zi nu ai contact o zi ai, vezi ca sunt aplicati care iti arata cand esti la ovulatue. Cauta in magaxin play Calendar menstrual si bagi datele acolo pe aplicatie si iti arata cand esti fertila?

| Violleta2022 a răspuns:

Asta iti poate spune doar un medic, dupa ce va consulta pe amandoi. Chiar daca ai avut sex in ziua ovulatiei, daca unul din voi aveti probleme de sanatate, ale aparatului reproducator, sarcina nu se produce. Asadar, sansele ti le poate da doar un medic, dupa consultatie.
Poti sa-ti dau un sfat ca femeie, daca vrei sa ramai gravida, incearca sa faci sex in toate zilele fertile, ca 1 singura zi ai sanse reduse, mai ales daca nu-ti calculezi cu precizie ovulatia si ea s-a produs acum 2 zile, tu nemaifiind in perioada fertila.

| Andreeush a răspuns:

Dacă încerci de câteva luni să rămâi însărcinată și fără succes atunci singurul lucru ar fi să mergi împreună cu soțul tău la o clinică pentru a vă face analize. Poate aveți unul dintre voi vreo problemă.

| sofisis a răspuns:

Pai ce sfaturi vrei mai exact? In legatura cu ce? Daca ai facut sex dupa ovulatie, sansele sa ramai sunt mici. Teoretic se face cu 1-2 zile inainte de ovulatie. Pentru ca in 24 de ore de la eliberarea ovulului, daca nu e fecundat, se dizolva.
Teoria e teorie. Practica oricum ne omoara pe toti si nu are nimeni de unde sa stie ce anume se inatmpla in corpul tau.
Nu mai face sex cu stresul ca vrei sa ramai. Fa-l degajat si de placere si o sa si ramai. Cu cat te stresezi mai tare, cu atat ai mai multe sanse sa nu ramai prea curand.