anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o mica problema. Dupa o mica perioada de liniste sufleteasca incep sa intampin din nou dificultati legate de dragoste.

M-am angajat, nu de foarte mult timp. Incet, incet m-am acomodat si intr-un fel ma bucuram ca nici o fata din tura mea nu era implicata intr-o relatie. Pana aici totul a fost ok. O colega de a mea a inceput facultatea si in mai putin de o saptamana a intalnit un baiat care deja vine sa o vada la munca, o asteapta cand iese si o conduce acasa, lucruri care pentru mine nu sunt mai mult decat fantezii. Eu am absolvit deja, si in trei ani de zile nici un baiat nu a fost interesat de mine, nici macar ca un prieten. Eu sunt constienta ca nu stiu cum sa ma comport cu un baiat, dar cum sa ma obisnuiesc cand toti zici ca parca fug de mine. Si nu am fost tocilara, mai mult eram interesata sa gasesc pe cineva. Asta mi-am dorit mereu dar se pare ca nu o sa se intample vreodata.

Problema este in felul urmator. Imi place aceasta colega a mea, ne intelegem foarte bine si ea a inceput sa simta ca nu imi face bine prezenta lui acolo pentru ca, cum apare el ma schimb la fata. Am devenit foarte irascibila de cand banuiesc ca urmeaza sa se lege ceva intre ei, desi ea zice ca nu e nimic, ca e doar un coleg. Toata intamplarea asta imi aduce aminte cat de nedorita sunt si nu suport sa am iar gandurile astea. Eu nu vreau sa o fac sa se simta prost sau sa o indepartez de mine. Cand mai vine baiatul ala ce sa fac, la ce sa ma gandesc ca sa nu mai fiu asa? Stiu ca nu gandesc bine, dar totusi simt niste lucruri, o ura de neimaginat care ma orbeste pur si simplu. Sunt foarte frustrata ca pentru unele fete a vorbi cu un baiat sau a intra intr-o relatie nu inseamna nimic, dar pentru mine e o provocare. Cum sa fac sa nu imi mai pese cand mai sunt in situatii dinacestea? Cum sa fac sa ma bucur pentru ea?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

În momentul în care omul nu primește suficientă iubire, are ideea că, persoanele care au parte de iubire și atenție îi sunt superioare. Învață să te accepți fizic. Stima ta de sine este scăzută, la fel și respectul pentru tine. Faptul că, băieții nu-ți acordă atenție și importanță te face să te simți nesemnificativă și nedorită. Fetele care primesc atenție de la băieți nu-ți sunt superioare. Contează mult energia pe care o transmiți. Transmitem mai mult prin limbajul corpului decât reușim verbal. Fiind acaparată de toate acele frustrări, probabil trimiți energie negativă. Ți-ai creat un zid mental pe care nu vrei să-l dărâmi, dar îți dorești ca ceilalți să reușească să-l treacă, fără ca tu să faci ceva în legătură cu asta (deja ți-ai impus să nu ai o relație vreodată). Gândurile negative vor continua să se înmulțească în mintea ta, dacă continui să le alimentezi și să le acorzi importanță.

Nu încerca să dezvolți un comportament corespunzător cerințelor și nevoilor cuiva. Fii tu!
Scoți în evidență o probleme care are la bază adevărata ta problemă. În relația/ relațiile pe care o să le ai, s-ar putea să fii geloasă într-o cantitate mai mare, nu pentru că ai avea motive, ci pentru că tu te simți inferioară celorlalte fete și te aștepți ca el să se plictisească de tine, pentru că tu așa te percepi. Nu încerca să te lupți cu tine și să creezi o versiune a ta care nu te reprezintă. Doar încearcă să rezolvi această problemă într-un mod constructiv. Un om nu este un obiect în mai multe exemplare. Ești unică! Nu te panica, oamenii nu au comportamentul și perspectiva la fel. Frumusețea stă în ochiul privitorului.
Nu fi cu cineva pentru a nu te simți singură și pentru a umple golul din sufletul tău.

Pentru început fă pace cu tine și învață să te asculți și să te înțelegi. Încearcă să gândești pozitiv și ia partea constructivă din orice.

Nu cred că iubirea pe care ți-o poate oferi un băiat te poate ajuta, ci tu. Mai întâi trebuie să 'lucrezi' la tine și să ajungi la nivelul la care să înțelegi că nu le ești inferioară celor care primesc atenție de la băieți. Dacă un băiat ți-ar oferi iubirea lui probabil n-ai știi să o prețuiești la adevărata ei valoare, pentru că te lași acaparată de lucrurile negative și probabil te-ai gândi de ce un băiat ca el s-ar uita la una ca tine.

Iubirea nu este despre cât de minunată este părerea noastră despre noi sau a celorlalți despre noi, ci despre chimie, conexiune, scânteie, atracție fizică, sentimente intense și profunde.
Iubirea este un carusel al emoțiilor, al sentimentelor și al trăirilor.

Învață să te iubești și să te accepți.

Puneți întrebări în legătură cu tine. Scrie pe o hârtie întrebările și răspunsurile care ți se par potrivite. Repetă acest exercițiu după o perioadă de timp pentru a observa dacă s-a îmbunătățit ceva cu gândirea ta.

Atragi ceea ce gândești!
Dacă transmiți ură, nu te aștepta să primești iubire. Dacă vei oferi iubire, nu te aștepta să primești iubire. Nu toți oamenii prețuiesc și apreciază iubirea, unii sunt acaparați de propriile probleme și le consideră mai importante.

3 răspunsuri:
| Emma30555 a răspuns:

Pai tie nu ti rezolva problema gelozia asta. Incearca sa fii de treaba si lasa gandirea de genul "sa moara si capra vecinului ", nu te ajuta cu nimic. Poate ar trebui sa mai iesi in lume, fa ti niste prietene, socializarea e metoda prin care poți cunoaște pe cineva. Cred ca problema multor fete si baieti sta in atitudine in energia pe care o emit. Cel mai bine este sa încerci sa fi mulțumită de tine, sa vezi partea buna, sa ai activități care sa ți facă placere, nu consta totul în viata în găsirea unui partener și nu e timpul pierdut pentru asta

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tu-ti faci mai multe griji in legatura cu prietena ta, decat de binele tau...

| Heavenonearth a răspuns:

Când vine..pleacă de acolo şi nu te mai gândi deloc că el e acolo.Pur şi simplu nu te mai gândi. Ocupă mintea cu treburile de la locul de muncă.Iar dacă te tot gândesţi si nu te poţi controla, apare la tine frustrarea şi ura de care dispui, fără să vrei tu, inclusiv şi gelozia de care nu esţi constientă. Deci, încearcă şi nu renunţa.La început, fii sigură că va fi foarte greu, dar încet... încet vei reuşi.Cu siguranţă o să ai eşecuri, dar din ele înveţi şi te maturizezi.Succes!