Probabilitatile sunt multiple. In astfel de situatii sunt necesare analize complexe. In momentul in care cuplul ajunge in fata specialistului, primul pas este investigarea barbatului, deoarece, de cele mai multe ori, infertilitatea poate veni din partea lui. Iar prima metoda de investigare este anamneza, ceea ce inseamna interogatoriul pacientului din punct de vedere al istoricului medical. Astfel, medicul specialist poate depista tulburari de dinamica sexuala sau poate obtine informatii legate de fertilitatea membrilor familiei. In primul caz, se recolteaza dozari de testosteron plasmatic sau alti hormoni specifici. Urmeaza o serie de analize care cuprind spermograma si spermocultura. Doar pe urma se vor executa si analizele specifice de fertilitate a femeii. Succes.
Păi și noi de unde să știm?!? Partenerul a reușit să aibă vreun (alt) copil până acum? Dacă nu merge nici ea, nici partenerul la medic, n-o să știe niciodată care e cauza reală pentru care nu poate să rămână gravidă.
Sa mearga la medic sa fie examinata, posibil sa aiba infectii vaginale, trompe infundate, uter fibromatos samd.
Daca vrea atat de mult sa ramana gravida, trebuie sa mearga la un medic sa vada ce are, ca din senin nu se poate vindeca si nici ramane gravida!
Mai bine s-ar duce la doctor! Desi se stie ca daca vrei un copil trebuie sa incerci chiar un an! Daca in acest interval femeia nu a ramas insarcinata, abia atunci poti spune ca este o problema.
Dany_Daniel_1998 întreabă: