Sangerarile dintre menstruatii in nici un caz nu sunt/nu pot fi provocate de o sarcina probabila/ipotetica. Chiar din contra orice sangerare aparuta pe perioada cuprinsa intre 2 menstruatii reprezinta un semnal de alarmare. Foarte important de stiut este faptul ca orice sangerare in afara ciclului menstrual, abundenta sau abia sesizabila, reprezinta o situatie anormala si nu trebuie ignorata fiindca niste sangerari intre menstre, chiar aparent banale, pot fi semne ale unor boli grave! Fiindca sexul a fost intretinut in a 12 zi a ciclului adica inca in momentul de fertilitate scazuta si fiindca partenerul sustine ca nu a ejaculat involuntar, posibilitatea de a se forma o sarcina este foarte mica spre IMPOSIBILA, insa niciodata nu se poate exclude complet/in totalitate formarea unei sarcini in cazul sexului neprotejat. Multa sanatate!
Atat timp cat actul sexual nu este protejat, cresc sansele de a ramane insarcinata, tinand cont ca stiu cazuri in care femeia a ramas insarcinata chiar daca a folosit protectie.
Exista doua posibilitati:
Apar unele picaturi de sange care poarta denumire de spotting de implantare.
Adica o mica sangerare in momentul in care ovulul se "ciocneste" de spermatozoid.
Mai exista o mica sangerare, uneori, in momentul ovulatiei. Acum tu trebuie sa stii mai bine calculul ovulatiei si sa vezi daca intr-adevar corespunde cu sangerarea ta.
"'Adica o mica sangerare in momentul in care ovulul se "ciocneste" de spermatozoid."" Sangerarea de implantare poate sa apara in cazuri rare si se produce in momentul in care se realizeaza asa numita NIDATIE adica "inradacinarea/implantarea" OVULULUI" fecundat de catre un spermatozoid cu circa 9-11 zile IN URMA in masa ENDOMETRULUI. In momentul nidatiei apare posibilitatea ca OVULUL fecundat cand sparge invelisul extern al ENDOMETRULUI sa atinga si sa lezeze un vas de sange din reteaua extrem de bogata existenta in endometru si astfel sa se produca o mica sangerare. Este explicatia corecta a respectivului fenomen. Multa sanatate!