anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o problema si doresc lamuriri.
Pe 6 iunie mi-a venit menstruatia, care a durat aproximativ pana pe 9. Pe 14 am avut contact cu prietenul meu, mentionez ca sunt virgina si a fost nereusit. Exista posibilitatea sa fi ramas insarcinata, sa fi patruns spermatozoizi in interior? La exact 14-15 zile de atunci am avut o scurgere asemanatoare menstruatiei, care a durat de pe 27 pana pe 30. Am citit ca la acet interval ar fi sangerarea de nidatie, doar ca aceasta are o culoare deschisa si este redusa cantitativ. Scurgerea mea a fost insotita de cheaguri, dureri, cantitatea a variat de la o zi la alta, in prima zi destul de mult, a doua zi putin, a treia zi mult, a patra mai deloc. Dupa am facut un test de sarcina si a iesit negativ. Acum au trecut 28 de zile de atunci si inca nu mi-a venit menstruatia. Ce ar trebui sa fac? Am o scurgere abundenta albicioasa. Please help.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Nu ai precizat daca actiunea esuata din data de 14 iunie a reprezentat o incercare de sex de dezvirginare si nici daca ati folosit protectie sau a fost fara prezervativ. De asemenea ar fi absolut necesar de stiut daca ciclurile tale menstruale de pana acum au fost regulate sau neregulate deoarece ar fi ajutat la formularea raspunsului dat. Ciclul menstrual in cauza/la care se face referire in intrebarea ta, reprezinta cel mai scurt ciclu menstrual posibil/admis din punct de vedere medical deoarece a avut o durata minima de doar 21 de zile adica intre 6-27 iunie. Scurgerea/sangerarea inceputa in 27 iunie si care a tinut circa 4 zile pana in 30 iunie aproape sigur a reprezentat menstruatia reala/adevarata fiindca nu putea sa reprezinte sangerarea de nidatie deoarece s-a produs mult prea tarziu (nidatia se putea produce cam in perioada 22-24 iunie) si de asemenea a fost mult prea abundenta si de lunga durata comparativ cu o sangerare de nitatie care de obicei se reduce la 2-3 picaturi de sange produse intr-o singura zi. Chiar daca in ciclul menstrual anterior ovulatia s-a produs in data de 13 iunie ovulul respectiv nu a fost fecundat ori din lipsa spermatozoizilor, ori din cauza ca au trecut cele 16-24 de ore de viabilitate si ovulul nu mai putea fi fecundat in momentul respectiv, fapt confirmat si de testul de sarcina efectuat. Actualul ciclu menstrual are deja o durata de 28 de zile deci se pare ca ciclul tau menstrual este unul NEREGULAT si din acest motiv nu se poate preciza data urmatoarei menstruatii insa scurgerea vaginala albicioasa si abundenta se produce de regula inaintea si imediat dupa trecerea menstruatiei in consecinta s-ar putea sa anunte producerea iminenta a menstruatiei. Daca ciclurile tale menstruale au un caracter neregulat atunci nu ar trebui sa ai nicio teama sau ingrijorare. Multa sanatate!

| fatainvizibila21 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Nu am folosit protectie, am cicluri menstruale neregulate, nu tin niciodata evidenta lor...

| corbulalbrosu a răspuns (pentru fatainvizibila21):

In cazul in care ciclurile tale sunt neregulate este de-a dreptul iresponsabil sa intretii acte sexuale neprotejate. Cele ca tine sunt condamnate sa intretina doar acte sexuale protejate intotdeauna deoarece poti fi fertila in cazul tau din a 2 zi aciclului menstrual,

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Odata ce a existat penetrare, chiar si 1 cm de penis introdus, da, sunt sanse de sarcina, mai ales daca erai in perioada fertila!
Daca ciclul este absent, poti face un test de sarcina!

| Emilian65 a răspuns:

Sa faci un control ginecologic si sa vezi daca esti sau nu gravida.

| Interlopu_Piulita_1976 a răspuns:

De la ****