Să discuți clar cu el și să-i spui că ai nevoie de ajutorul lui ca să poți scăpa de acest cerc vicios. Degeaba el nu e de acord, dacă nu te sprijină și nu te protejează de un tată abuziv. În plus, există și Poliție 0 nu mai ezita să le ceri ajutorul dacă vezi că altfel nu o scoți la capăt! Familia ta acum NU mai sunt părinții și frații, ci soțul și copii voștri!
Restul, după...
Sotul ma sprijina dar tata ma ameninta mereu ca va pune pe cineva sa il bata(umbla cu persoane dubioase)caci de fiecare data cand spuneam NU dadea vina pe el.Chiar l-a atacat odata si mi-a stat inima in loc.
Îțo mai spun odată: există Poliție! Chiar și simpla amenințare (se poate proba cu martori și / sau înregistrări) e faptă penală. NU vă mai lăsați călăriți de un individ violent!
Cereți ordin de restricție pentru el!
Nu stiu, din punctul meu de vedere ar trebui sa vorbesti cu maica-ta ca in cazul in care taica-tu face iar la fel, adic pleaca in straintate si se imbata, sa se faca ca pierde legatura cu el, sa-l lase acolo singur, ca poate asa se trezeste la realitate cand o sa se vada singur pe strada intr-o tara straina.
Sau eventual sa bage divort.
Acum serios, de ce atata chin pentru un betiv care mai presus de asta e si agresiv nu stiu. Daca tot va face rau, de ce va mai chinuiti cu el? Divort, un ordin de restrictie si aia e, noroc bun si sanatate la neamuri.
Eu una asa as proceda dar nu pot sa divortez eu in locul ei.Au incercat si cei din familie si ea mereu s-a impacat cu el.
Spune nu când e prea mult.Ar fi frumos să-i ajuți dar până la un punct, nu-ți risca căsnicia... Și nu-ți fie frică de bătăi din partea tatălui tău, cred că soțul tău te poate apăra și în cel mai rău caz te duci la poliție... Dacă situația financiară nu-ți permite să-i ajuți ei ar trebui să înțeleagă asta
Cred ca e bine sa iti ajuti parintii pe cat posibil, dar si ai tai trebuie sa inteleaga ca acum ai familia ta si ai si tu alte responsabilitati. Daca tatal tau continua tot asa mama ta ar trebui sa fie cea care ia masuri. E ok sa ai grija de fratii tai, dar si sa mergi in locul ei de munca e cam mult avand in vedere ca probabil si tu ai un loc de munca.
Mama e cu tata de 25 de ani si nu a facut nimic.Sunt terorizata de el cand e beat caci a facut prea multe... Faza e ca ei doresc sa stau la ei cu zilele si banii pe care ii dau nu ii mai vad inapoi(mentionez ca nu sunt banchera, am o viata modesta ca multi altii). Sotul nu e de acord sa las datoriile neplatite, catelul nevaccinat, fara mancare sa le dau lor si are dreptate. Faza e ca mi-e frica si nu stiu cum sa ii refuz fara sa am probleme cu tata.
00Andreea008 întreabă: