| Madutza24 a întrebat:

Am un avort facut pe data de 8 ianuarie anul acesta. Pot avea contact sexual acum, daca am se intampla ceva?
Fara raspunsuri rautacioase va rog frumos. Multumesc!

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

NU, nu poti avea sub nici o forma contact sexual. Pauza minima este de 6 saptamani, iar dupa aceste 6 saptamani te prezinti la ginecolog, te consulta si iti spune daca te-ai vindecat sau mai trebuie sa astepti. Ce se poate intampla? Infectii uterine, sangerari, rupturi uterine. Poate nu patesti nimic, dar daca faci, de exemplu, o ruptura uterina, vei muri inainte sa ajunga salvarea.

| Madutza24 explică (pentru Brigaela):

Am facut, si nu am avut dureri nimic, inainte aveam dureri in timpul actului, dar acum nu am mai avut deloc

| Brigaela a răspuns (pentru Madutza24):

Cum spuneam poti sa nu patesti nimic. Si la ruleta ruseasca exista castigatorii. Ai primit un sfat bun si nu l-ai ascultat. Rusinos...

| HazelEyes77 a răspuns:

E cam devreme totusi sa ai contact sexual dupa avort. Din cate stiu dupa nastere si avort sunt necesare 4-6 saptamani de repaos sexual ca sa se evite posibilele infectii si pentru vindecarea completa a zonei. Asteapta macar 3 saptamani ca sa eviti complicatiile si foloseste prezervativ ca sa eviti o noua sarcina-e cunoscut faptul ca ramai gravida repede dupa avort. Multa sanatate

| Teo29 a răspuns:

Important e sa folosesti protectie, prezervativ la prietenul tau...sa nu mai treci prin asa ceva pe viitor, nu trebuie sa te mai risti!

Răspuns utilizator avertizat
| NoneOfUrBusiness a răspuns:

Am trecut printr o experienta asemenea happy mie doctorita imi recomandase 1 saptamana pauza, la fel si eu mirata, stiind de 4-6saptamani pauza am intrebat o evident. Explicatia a fost urmatoarea, 4-6saptamani e pauza la nastere cand colul se dilata, la avort dilatarea a fost de maxim 2cm. Nu te sfatuiesc decat sa faci cum te simti mai bine. Daca si tu vrei puteti incerca, daca e discomfort va opriti. Insa mare grija la protectie ca poti ramane imediat insarcinata din nou.

| Madutza24 explică (pentru NoneOfUrBusiness):

O sa incerc sa mai stau saptamana asta asa. dupa mereu protejat. Atunci a fost ca am vrut noi dupa s-a intamplat niste lucruri m-am certat rau cu bunica lui si acum stam la mama pana se mai incalzeste sa putem sa ne facem noi in casa tot ce ne trebuie.si daca era si bebe nu ne mai descurcam cu bani. Desi nu am vrut sa fac asta nu am avut de ales.

| maria567biebs678 a răspuns:

Buna! Te sfatuiesc sa mai ai putina rabdare, mai ales dupa un avort