| user11080601008 a întrebat:

Buna TPU. As vrea sa intreb despre convenționale, încă nu am luat însă m-am gandit sa iau pentru siguranta. Puteți explica mai detaliat cand se iau mai exact? Am inteles ceva cu prima zi a menstruației. Este adevarat ca e posibil sa ma îngraș daca incep sa iau anticoncepționale? Nu inteleg ce e cu acea pauza de 7 zile, cand trebuie sa fac acea pauza? Mai detaliat va rog pentru ca de obicei sunt cam dusa si desi am cautat pe internet tot nu am inteles nimic laughing Multumesc

3 răspunsuri:
| iulia0514 a răspuns:

Anticoncepționale se iau doar cu prescripție medicală, trebuie să faci niște analize și după îți prescrie medicul Anticoncepționale potrivite pentru tine nu lua nimic de capul tău! Da te poți îngrașa și de asemenea poți sa dezvolți dereglări hormonale!

| cretsss a răspuns:

Buna, anticonceptionalele nu sunt ceva "cool" sau "la moda", ci metode de preventie a unei sarcini nedorite si in unele cazuri, tratament pentru "chist ovarian".
Si tocmai pentru ca sunt folosite in aceste scopuri, se iau in baza unei recomandari medicale, in urma unui consult la medicul de specialitate (ginecolog).
Nu le poti cumpara pur si simplu de la farmacie.
Daca vei avea nevoie, doar medicul iti va recomanda si explica cum sa le iei si cand sa faci pauza.

| user11080601008 explică (pentru cretsss):

Vreau sa iau pentru ca am nevoie pentru menstruație plus începerea vieții sexuale, am intrebat mai mult pentru partea despre faptul ca ma pot îngrășa etc sa vad daca este adevarat pentru ca am auzit atat variante bune, cat si rele.