Stressul in principal, dar si alte posibile afectiuni de care nu stii, pot fi responsabile de aceasta situatie!
Cand am plecat in armata, prietena mea de atunci a fost atat de afectata, incat 6 luni nu i-a venit si a trebui sa mearga la medic, a primit o injectie si s-a rezolvat!
Exact asta este ceea ce trebuie sa faci si tu, fuga la medic!
Se pare ca cercetarea si studiile medicale "palesc" in fata cunostintelor voastre.
Lungimea unui ciclu menstrual este determinat de modul de functionare a glandelor endocrine din organismul fiecarei femei. Daca aceste glande functioneaza corect si produc EXACT LA TIMP si in cantitatile normale cei 2 hormoni feminini, estrogen si progesteron pentru a exista un anumit echilibru intre cei 2 hormoni, atunci ciclul menstrual va fi intotdeauna REGULAT si se va produce mereu la un anumit interval de timp CONSTANT. In cazul in care glandele endocrine functioneaza in mod defectuos vor apare dereglari hormonale si acestea vor avea ca rezultat/ vor determina formarea unor cicluri menstruale complet imprevizibile adica NEREGULATE. Lungimile unor astfel de cicluri neregulate pot varia de la cel mai scurt ciclu cel de 21 de zile, la cele de lungimi imposibil de a fi anticipate uneori foarte lungi sau unele cicluri menstruale care in anumite cazuri nu se mai finalizeaza prin menstruatie. In multe cazuri se instaleaza amenoreea adica lipsa menstruatiei pe perioade mai lungi de 2-3 luni. Daca menstruatia continua sa nu se produca nici dupa trecerea a 3 luni se poate presupe ca este vorba de afectiunea SOPC (sindrom al ovarelor polichistice) adica imposibilitatea glandei folicul ovarian de a produce ovule. Ar fi indicata efectuarea unei vizite la un cabinet ginecologic pentru o consultatie de specialitate. Multa sanatate!
Ok,mersi mult am vad ce se intampla si daca e nevoie ma voi duce si la ginecolog
Reglarea ciclului menstrual se poate face doar hormonal. Dupa ce se vor efectua analizele hormonale necesare, In functie de rezultatul obtinut iti va fi prescris tratamentul adecvat. In caz contrar dereglarea hormonala se poate deteriora si agrava si in final chiar sa devii sterila.
Mersi mult pentru raspuns dar se pare ca mia intirziat de la stres fiindca am ramas singura si nu ma puteam acomoda acum e totul in regula, ma doare burca tare dar e ok
Dereglarea hormonala niciodata nu se produce din cauza unor raceli, a oboselii, sau din cauza stressului. Derglarea ciclului menstrual se produce doar/numai din cauze hormonale a caror origine se afla in functionarea defectuoasa a glandelor endocrine. Este un fapt cert, demonstrat stiintific si medical si se poate remedia/repara tot doar prin tratament cu produse pur hormonale.
anonim_4396 întreabă: