Nici prezervativele si nici anticonceptionalele nu iti garanteaza o protectie 100%. daca vrei sa incepi totusi un tratament cu anticonceptionale, acesta trebuie sa ti-l dea un medic ginecolog
Păi daca peste cîtiva ani incepi viata sexuală, mai ai timp destul sa te informezi, cel mai bine intreabă ginecologul tau, nu aici pe site.
Cand o sa-ti incepi viata sexuala o sa aflii, pana atunci, ocupa-te de carte, ca-i mai sanatos asa!
Teoretic prezervativele ofera un grad ridicat de protectie contra formarii unei sarcini de circa 97-98% in cazul folosirii lor corecte, insa in urma unor sondaje efectuate pe plan mondial a reiesit statistic ca protectia reala oferita de aceasta metoda de protectie este de doar 84-86% din cauza folosirii gresite, incorecte a prezervativelor mai ales in randul adolescentilor. Protectia contraceptiva oferita de anticonceptionale (AC) este incomparabil mai mare deoarece se situeaza in jurul valorii de 99, 4%, si in plus probabilitatea de a le folosi gresit este incomparabil mai mica decat in cazul prezervativului. Produsele anticonceptionale au fost inventate cu peste 55 de ani in urma cu scopul de a le oferi barbatilor satisfactia de a NU mai trebui sa foloseasca prezervativul si de a le oferi placerea de a ejacula sperma in vagin fara vreo retinere ori de cate ori intretin contacte sexuale pe intreaga durata a ciclului menstrual. Prin inventarea inelului contraceptiv intravaginal NuvaRing in urma cu 15 ani s-a reusit performanta de a mari gradul de protectie la 99, 6% si astfel prin aceasta valoarea foarte mare inelul contraceptiv a devenit metoda de protectie considerata ca fiind cea mai eficienta metoda contraceptiva inventata pana in prezent. Este chiar de laudat/apreciat dorinta ta de a fi corect informata. Multa sanatate!
Documenteaza-te si mergi la doctor pentru intrebari suplimentare, nu mai intreba pe net din astea pentru ca sunt multe surse de informatie cu credibilitate indoielnica. Oricum mai ai destul timp in care sa afli tot ce trebuie.
Calitatea prezervativelor depinde de brand, dar de obicei sunt destul de sigure.Ele se pun pe organul genital masculin, ca o punga, care sa retina sperma de la a fertiliza oul.
Baietii nu iau anticonceptionale, fetele iau, pe cale orala(s-ar putea sa fie si pentru cale anala sau vaginala, nu sunt sigura). Daca se foliseste prezervativ, nu mai trebuie sa se ia anticonceptionale, dar, foarte rar, prezervativul se poate rupe, sparma ajungand la ou si fertilizandu-l. Daca vrei sa fi absolut sigura ca nu ramai insarcinata, poti sa iei anticonceptionale. Ele sunt ok de folosit si in caz ca nu exista prezervativ, dar, dupa cum am mai zis, daca vrei sa fi absolut sigura, poti sa le folosesti pe ambele.