| AliaIoana a întrebat:

Cum sa ii spun mamei mele ca am un prieten?
Mama nu e deloc deschisa in astfel de subiecte...Si chiar nu stiu cum as putea sa-i zic (eu am 16 ani si prietenul meu 17)
Eu incepusem o discutie! Cand vorbeam odata la telefon cu ea, i-am spus ca ma suna un prieten... Si ma ignorat complet... S-a facut ca nu ma aude
Nu stiu ce sa fac.Chiar vreau sa-i zic dar nu stiu cum. Avem aproape 2 saptamani de cand suntem impreuna!
Astept sfaturi! Multumesc!
Dau FUNDITA! :*

Răspuns Câştigător
| AlexCristi97 a răspuns:

Important e ca daca ii spui si ea iti spune "sa nu te prind cu el, cine stie ce derbedeu ii," sau chestii de genul sa nu incepi sa te certi cu ea si sa urlii. Daca ea nu este intelegatoare, fii tu! Este doar simtul matern protector dus catre extrem. Stie ca daca te desparti de el vei suferi, asa ca prefera (mai mult sau mai putin constient) sa te tina departe de acea posibili suferinta. In cazul asta, fa-o sa inteleaga ca ai 16 ani, deja poti lua decizii pentru tine. Parintii trebuie sa inteleaga ca dupa 13-14 ani adolescentii deja vor sa prinda sentimentul de independenta, dupa varsta asta parintii trebuie sa isi schimbe rolul din protectori absoluti in prieteni foarte apropiati care dau sfaturi.

5 răspunsuri:
| vocea a răspuns:

Ndicat ar fi sa ii spui trepatat, chiar daca tu esti cu el spune-i atunci cand ai ocazia,,, mama imi place de un baiat... si ii povestesti ceva despre el, sa vezi cum reactioneaza si ce sfaturi iti da, in functie de rezultatul discutiei cu ea, peste cateva zile avansezi cu discutia si la o saptamana ii spui ca sunteti prieteni, in functie de varsta ta o sa te lase sa intreprinzi anumite activitati cu el,, iesiri plimbari, ma gandesc ca daca ai 12 ani nu o sa iti permita sa inoptezi la el, clar e ca vestea trebuie sa i o dai treptat iar intre timp sa fi precauta sa nu fii vazuta cu el sau sa afle de existenta lui pentru ca acest lucru ar strica relatiile intre voi doua.

| corbulalbrosu a răspuns:

Rpeta-i informatia, respectiva. Daca o vei face in mod direct in mod sigur te va asculta. Succesul sau esecul demersului tau va depinde de cata diplomatiei si putere de convingere vei avea in pledoaria ta cu privire la normalitatea de a avea o relatie de prietenie la aceasta varsta. Succes!

| RamboxxL a răspuns:

Pur si simplu te duci si ii spui ca ai un prieten, nu are cum sa nu te inteleaga doar e parintele care ti-a dat viata

| ania a răspuns:

Mai bine să nu ai nici un preiten decît când te gândești că ai vrea să te căsătorești și cu cineva care vrea același lucru.Altel te expui la dezamăgiri, frustrare, îți risipești capacitatea de atașare de sexul opus pe relații fără finalitate și ajunci la 20 de ani cu lehamite și neîncredere față de toți.-Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea curg izvoarele vieții-așa spune Biblia.

| Tudor2006 a răspuns:

Eu ăm 12 ani si am o prietenă. Părinți stiu si sunt destul de suparati din cine stie ce motiv. Poți sa ii spui ca nu te omoară...