Anticonceptionalele sunt o metoda de contraceptie eficienta, dar nu sunt 100% sigure. Ele ajuta la prevenirea sarcinii prin inhibarea ovulatiei si prin modificarea mucusului cervical, ceea ce face mai dificil pentru spermatozoizi sa ajunga la ovul. Cu toate acestea, exista anumite factori care pot afecta eficacitatea anticonceptionalelor, cum ar fi intarzierea sau uitarea dozelor, utilizarea altor medicamente care pot interfera cu absorbtia anticonceptionalelor, sau probleme cu digestia care pot afecta absorbtia medicamentului.
Daca 2 persoane intretin relatii sexuale neprotejate, atat femeia cat si barbatul ar trebui sa ia in considerare utilizarea unei metode de contraceptie suplimentare, cum ar fi prezervativul, pentru a reduce riscul de sarcina. Pastila de a doua zi poate fi utilizata ca o metoda de contraceptie de urgenta daca au avut loc acte sexuale neprotejate sau daca o alta metoda de contraceptie a esuat. Trebuie luata cat mai curand posibil dupa actul sexual neprotejat pentru a fi eficienta.
Cu privire la durerea pe care o poate simti o femeie in timpul actului sexual, aceasta poate fi diferita de la o persoana la alta. Unele femei pot simti un usor disconfort sau durere la inceputul actului sexual, in timp ce altele pot simti durere mai intensa. Durerea poate fi cauzata de diverse factori, cum ar fi lipsa de lubrifiere, probleme ginecologice sau probleme emoționale sau de sănătate mentală. Este important ca o femeie sa discute cu un medic sau cu un alt profesionist de sănătate dacă experimentează durere sau disconfort in timpul actului sexual, deoarece acest lucru poate avea diverse cauze care ar putea necesita tratament
Anticonceptionalele se iau numai cu prescriptie medicala data de medic, in urma unor analize hormonale, fiindca nu toate anticonceptionalele se potrievs tuturor femeilor.
Anticonceptionalele se iau ZILNIC la aceeasi ora si isi fac efectul dupa 2 saptamani de cand s-a inceput tratamnetul cu anticonceptionale. In cele 2 saptamani fata nu este protejata si poate ramane gravida daca face sex neprotejat.
Pastila de a doua zi este o bomba hromonala cu eficatcitate de 94-95%, deci sanse sa ramana gravdia sunt de 5-6%.
Unica metoda de protectie totala este PREZERVATIVUL, care nu are nici un efect secundar, nu msuca pe nimeni cu cuc, nu doare si nu costa mai mult de 2-3 lei bucata.
Folositi intotdeauna prezrevativul la sex, pus INAINTE de a-l introduce si nu veti avea probleme cu sarcina sau cu BTS-ul.
1. Există și o foarte mică probabilitate, dar în principiu e aproape imposibil;
2. Nu trebuie amestecate!
3. De la deloc la foarte tare. Depinde de mai mulți factori;
4. Diferă de la o persoană la alta.
Un an bun și ție!
Anticonceptionale "la timp"?
Si sa ramana insarcinata chiar daca isi da drumul in ea sau NU?
Sfanta Maria a ramas insarcinata nu doar cand nu si-a dat drumul nimeni in ea, ci si fara sex...
Pentru o fata, durerea primului act sexual difera, de la usoara la aproape insuportabila, in functie de mai multi factori, deci cel mai bine ar fi sa o asculti pe ea, deoarece ea va fi singura care va sti cu adevarat cat o doare in acele momente.
Referitor la sarcina, pentru a fi protejata, fata trebuie sa ia in mod continuu tratament cu anticonceptionale, asa cum i-a prescris medicul (21 de zile+7 zile).In momentul in care se intrerup, protectia nu va mai exista.Pentru ca fata sa fie protejata, trebuie sa fi luat anticonceptionale cu cel putin 7-10 zile inainte de act, in fiecare zi, la aceesi ora.
In timpul tratamentului cu anticonceptionale, ovulatia nu se mai produce.
Anticonceptionalele sunt metode de contraceptie care pot ajuta la prevenirea sarcinii prin inhibarea ovulatiei (procesul prin care oul matur este eliberat din ovare). Daca sunt luate corect, anticonceptionalele pot oferi o protectie foarte buna impotriva sarcinii, reducand riscul de a ramane insarcinata cu pana la 99%.
Pastila de a doua zi (denumita si "pilula de urgenta") poate fi luata pana la 72 de ore dupa actul sexual neprotejat pentru a reduce riscul de sarcina. Pastila de a doua zi nu trebuie utilizata ca metoda principala de contraceptie, ci trebuie luata doar in cazuri exceptionale.