| Justagirl1312 a întrebat:

De 6 luni folosesc antibebe si acum as dori sa le intrerup.Le-am folosit doar pentru protectie, nu pentru chisturi sau alte probleme.Am citit pe un site ca daca le iei decat pentru protectie nu este necesara consultarea medicului, insa as vrea sa aflu mai multe pareri.Mai am 7 pastile din aceasta folie.Stiu ca exista anumite reactii care apar dupa intreruperea pastilelor, menstruatia poate intarzia si de accea as vrea sa aflu mai multe informatii si ceea ce este corect sa fac ca sa nu am probleme.

Multumesc!

10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Intreruperea contarceptivelor se face, obligatoriu, dupa consultarea ginecologului. In nici un caz nu le intrerupi de capul tau, indiferent din ce motiv le-ai luat, mai ales ca le intrerupi dupa o administrare cam scurta. Nu te mai informa dupa internet, fiindca este greu sa verifici daca persoana care scrie este cine pretinde ca este, are studii medicale, etc.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Cel mai corect consulți medicul care ți-a prescris pilulele antibebe și ceri toate informațiile de care ai nevoie.
Ai grijă de tine!
Pa, pa.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

SCUZE, dar am o nelămurire! Spui că : "Am citit pe un site ca daca le iei decat pentru protectie nu este necesara consultarea medicului, insa as vrea sa aflu mai multe pareri."
De AICI se înţelege că NU ţi-au fost prescrise de medic - aşa cum afirmi în răspunsul ulterior; dacă ar fi fost aşa, ATUNCI medicul te lămurea cel mai bine!

DAR, aşa cum spuneam ( fără supărare ), NU e treaba noastră să te judecăm - ci să te AJUTĂM!

Ar fi UTIL dacă am şti mai multe detalii : vârstă, ciclu regulat ( sau nu ), denumirea tabletelor, o evaluare a activităţii tale sexuale - TOATE acestea pot influenţa răspunsul!

Dacă vorbim DOAR în termeni generali, DA, există reacţii adverse ( atât în timpul folosirii, cât şi la încetarea/întreruperea acesteia )!
Reacţii : posibile întârzieri ale menstruaţiei ( chiar şi pe perioade mai lungi ), diverse modificări structurale ale organismului ( aspect, senzaţii, etc ), posibilă sarcină gemelară în prima lună după ( preferabil să foloseşti prezervativul, chiar dacă eşti dornică să ai bebe )...

Din răspunsul dat pentru cristidinbucuresti înţeleg că : le-ai folosit deoarece ai început o relaţie, care PRESIMT că acum s-a terminat ( şi în concluzie NU se mai justifică utilizarea tabletelor )!
Dacă este aşa, să şti că NU e indicată folosirea neregulată ( doar câteva luni, pe parcursul unei relaţii pasagere ), deoarece aceste tablete PRODUC numeroase modificări ( în special de ordin hormonal ) - care duc la un DEZECHILIBRU general ce se poate solda cu diverse afecţiuni GRAVE!

Pentru relaţii sexuale rare/ocazionale ( pasagere ) e indicată folosirea prezervativului, NU a tabletelor anticoncepţionale...

Sper că aceste explicaţii te-au ajutat; dacă mai ai alte nelămuriri, te ajut cu plăcere! Şi nu te supăra dacă am fost prea direct...

| Justagirl1312 explică (pentru bursuc001):

Repet,le-am luat prescrise de medic.Atunci nu mi-a venit in minte sa il intreb ce sa fac in aceasta situatie in care ma aflu.Ciclul il am regulat si il aveam si inainte sa le folosesc.Am 19 ani si am avut o relatie de 3 ani, deci nu e o relatie pasagera.Pastilele sunt Yaz.Am spus ca am citit pe un site, deoarece am cautat sa ma informez, si tocmai pentru ca am citit acel lucru, doream mai multe pareri. Oricum, multumesc.

| bursuc001 a răspuns (pentru Justagirl1312):

Acest tip de tablete are NUMEROASE contraindicaţii şi efecte adverse ( unele chiar foarte grave ), deci ( personal ) consider că e foarte bine că vrei să renunţi la ele!

Dar, în acelaşi timp, consider că TREBUIE înlocuite cu un alt tip de tablete, ori altă metodă contraceptivă - deoarece NU te poţi lăsa în "voia sorţii".

Reacţiile care pot să apară sunt aceleaşi ( menţionate în răspunsul iniţial ); iar dacă te hotărăşti să iei alt tip de tablete, ar fi bine să mergi ACUM la ginecolog şi să ţi le procuri, pentru a continua "tratamentul" ( conform cu prescripţiile noului anticoncepţional ) - NU e indicat să faci o pauză ( neconformă cu prospectul/indicaţiile medicului ), deoarece se pot PRODUCE alte efecte adverse/dereglări de ritm menstrual, etc...

Sper că te-am putut ajuta; dacă mai ai alte nelămuriri, nu ezita să întrebi şi voi încerca să răspund! Şi SCUZE pentru aspectele pe care le-am înţeles GREŞIT!

| Justagirl1312 explică (pentru bursuc001):

Multumesc pentru ajutor.Am sa merg la medic, nu vreau sa mai iau niciun tip de anticonceptionale.Mie Yaz mi-au fost de ajutor, adica nu am avut nicio reactie adversa, organismul mi le-a acceptat foarte usor.Acum depinde de la o persoana la alta.Inca o data, multumesc.

| xCrinax a răspuns:

Termina folia. Daca intrerupi asa cand vrei tu nu e bine. Ai consultat un medic cand le-ai luat? Oricum, termina neaparat folia. Ce mai conteaza 7 zile?

| Justagirl1312 explică (pentru xCrinax):

Da,medicul mi le-a prescris.Folia oricum am sa o termin.