La ginecolog POATE merge şi SINGURĂ ( fără mama ), chiar dacă este minoră ( bănuiesc că are peste 14 ani ), DOAR să aibă la ea : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare telefonică ( sau personal la ghişeul de Informaţii )!
Părinte sau tutore legal trebuie DOAR pentru intervenţii chirurgicale ( sau avort ), dar la consultaţie nu e nevoie.
Apoi, din precizarea ta ulterioară e CLAR că NU este vorba despre o sângerare propriu-zisă ( deci nici de menstruaţie )!
Acei 1-3 picuri, care CRED că nici nu sunt chiar picuri ci URME de sânge, apar din cauză că vaginul se "curăţă" şi se elimină sângele care a rezultat în urma dezvirginării şi care a rămas "uscat" pe peretele vaginului!
Deci, NU aveţi NICI un motiv de îngrijorare, puteţi să staţi LINIŞTIŢI!
Deoarece a fost virgină, e POSIBIL ca după acel contact sexual să-i fi venit menstruaţia!
De obicei, după începerea vieţii sexuale ciclul menstrual se "schimbă" : uneori vine mai târziu ( întârzie ), alteori vine mai repede ( cazul ei )!
Dacă acea sângerare sporadică durează mai mult de 10 zile, ar TREBUI să meargă la GINECOLOG!
Mda... dar curge foarte putin cam 2-3 picaturi pe zi, sau chiar 1... si a inceput de 2 zile.
A da. si am uitat sa mentionez... nu e majora... si ai ei daca ar afla ne'ar omoara X_x deci nu prea merge faza cu ginecologul. avand in vedere ca daca nu e majora trebuie sa fie insotita de un tutore legal nu?
La ginecolog POATE merge şi SINGURĂ ( fără mama ), chiar dacă este minoră ( bănuiesc că are peste 14 ani ), DOAR să aibă la ea : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare telefonică ( sau personal la ghişeul de Informaţii )!
Părinte sau tutore legal trebuie DOAR pentru intervenţii chirurgicale ( sau avort ), dar la consultaţie nu e nevoie.
Apoi, din precizarea ta ulterioară e CLAR că NU este vorba despre o sângerare propriu-zisă ( deci nici de menstruaţie )!
Acei 1-3 picuri, care CRED că nici nu sunt chiar picuri ci URME de sânge, apar din cauză că vaginul se "curăţă" şi se elimină sângele care a rezultat în urma dezvirginării şi care a rămas "uscat" pe peretele vaginului!
Deci, NU aveţi NICI un motiv de îngrijorare, puteţi să staţi LINIŞTIŢI!
Virginitatea unei femei inseamna : La orficiul vaginului are o membrana numita himen, aceasta prezinta o anumita vascularitate, in momentul introducerii peni... in vagin, acesta a declansat o sangerare a acestei membrane. De aceea prietena ta a sangerat. De asemenea, este foarte posibil ca sangerarea datorata dezvirginarii sa nu fie o sangerare unica - doar in momentul dezvirginarii. In functie de himen (care nu este "identic" la toate femeile), de modul in care s-a facut dezvirginarea si de modul in care se cicatrizeaza ruptura himenului, pot apare sangerari si la urmatoarele 2 - 3 contacte sexuale, pana la cicatrizarea himenului. Si la unele fete este normal sa ii mai curga sange si dupa contact...
Multumesc mult bursuc001! ... si lady2in4black are un raspuns destul de bun... dar cel al lui bursuc e cel mai complex. MULTUMESC! meriti funda
Cu plăcere!
Mersi şi eu pentru "fundiţă".
Toate cele bune!