| Violente a întrebat:

Folosesc cu iubita mea aceeasi metoda de 3 ani (sex neprotejat, fara ejaculare in ea, pe ea sau pe langa ea) si nu am avut niciodata probleme deoarece am tinut si calendarul si mai ales ca nu suntem activi sexuali avand in vedere ca ne vedem de 2-3 ori pe luna fiind din orase diferite. Dar luna aceasta nu ne mai vazusem de mult si am urmat aceeasi metoda dar in zilele fertile dupa calendar. Stiu toate miile de povesti despre lichidul barbatului care ar putea contine spermatozoizi, dar am urinat de fiecare data inainte de fiecare contact de minim doua ori, niciodata nu au fost doua numere unul dupa celalalt. Ea are ciclul de 31-36 de zile cu o marja de eroare de 4-5 zile. Luna trecuta a avut menstra pe 28 si ar trebui sa-i vina pe 1-2 iunie dar momentan nu are niciun simptom decat oboseala, dureri de cap si slabiciune. Care ar fi riscurile de sarcina?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul in care esti capabil sa-ti controlezi perfect ejacularea, si ai respectat cele scrise de tine, denota ca intretineti relatii sexuale responsabile, deci probabilitatea unei sarcini este foarte mica insa nu o poti exclude in totalitate si considera ca fiind imposibila.Este prea devreme sa apara/inceapa cu 8-10 zile inainte semnele si/sau durerile premenstruale. Manifestarile descrise nu pot asociate unei ipotetice sarcini si sigur au alta origine, putand fi o indispozitie de moment cauzat de stress si/sau oboseala.

1 răspuns:
| Oana91 a răspuns:

Buna,
As vrea, in primul rand sa spun ca sexul neprotejat nu duce doar la sarcina ci si la boli cu transmitere sexuala, deci cel mai bine e sa folosesti prezervativul. Daca ai facut test de HIV si alte boli cu transmitere sexuala si stii ca nu exista aftel de risc din partea ta, si bineinteles si din partea partenerei tale atunci poti folosi metoda pe care pe care voi o utilizati. Eu sunt intr-o relatie de 2 ani cu iubitul meu si pana acum am folosit aceeasi metoda si nu am avut niciodata probleme, dar acum eu iau anticonceptionale, deci si iubita ta ar putea lua in considerare acest lucru. In privinta menstruatiei, marja de eroare de 4-5 zile este in regula. Un ciclu se calculeaza din prima zi a unei menstruatii pana in prima zi a urmatoarei perioade. Variatia acestuia poate fi oriunde intre 21-35 de zile, la femeile adulte. Ciclul menstrual este caracterizat, pe parcursul unei luni, de cresterea sau scaderea nivelurilor hormonale. Insa, mai bine cumpara un test de sarcina si veti fi mai linistiti.