| Crinutzaaa a întrebat:

imi poate da cineva detalii despre pastilele de a2a zi? Pret, in cat timp se pot lua, cum se ia, reactii adverse. Multumesc!

5 răspunsuri:
| Crat3r a răspuns:

Eu zic ca mai bine folosesti prezervativul.

| Azµre a răspuns:

între 60-150 lei. până la 48 de ore sau dacă e pastila de a 5 a zi până la 72 de ore.

| cllaudDia a răspuns:

Depinde cand ai avut ultimul contact sexual. Mai nou am vazut ca au aparut si pastile care merge sa le iei si la 72 de ore de la ultimul contact sexual, dar eficienta scade daca lasi sa treaca mai multe ore.
Pretul difera la fiecare farmacie, este undeva intre 60 si 90 de lei si o iei in functie de cum iti spune farmacista.
Reactiile adverse pot consta in dureri de cap/stomac, diaree, greata sau varsaturi, insa acestea apar doar daca iei mai mult de 2 ori pe an pilula de a2a zi.

| SimoFralala a răspuns:

Eu stiam ca ESCAPELLE e foarte eficient. Costa in jur de 85 de lei, in functie de farmacie.
E un contraceptiv de urgenta intr-o singura pilula. Adica e o pilula care actioneaza prevenind o sarcina prin blocarea temporara a eliberarii ovulului din ovarul unei femei sau poate preveni fertilizarea. De asemenea, poate sa impiedice ovulul deja fertilizat sa se fixeze in uter.
Se ia o singura pilula in maximum 72 de ore la contactul sexual neprotejat. Cu cat o administrezi mai repede, cu atat metoda e mai eficienta. E recomandat in situatii de urgenta si nu ca o metoda contraceptiva curenta. Si nu se administreaza daca sarcina este deja confirmata.
La unele femei nu are niciun efect secundar, pe cand la altele pot aparea greturi, diaree, ameteli, dureri abdominale, senzatie de tensiune in sani sau sangerari vaginale de diferite intensitati. Dureaza cam cateva zile.
Daca ai luat pastila de a doua zi, urmatoarea menstruatie poate sa iti vina cu cel mult o sapt inainte de data normala sau cu cel mult o sapt dupa data normala. Intre timp, poti sa mai ai ceva sangerari mai usoare sau mai abundente care nu trebuie sa le confunzi cu menstruatia. big grin

| SimoFralala a răspuns:

Apropo. Conform prospectului, nu poti lua pastila de a doua zi daca ai inflamatii pelvine, infectii genitale, afectiuni hepatice sau renale, sensibilitate la infectii. Daca banuiesti ca esti deja insarcinata sau ai avut in ultimele trei luni un avort septic, de asemenea trebuie sa renunti la ea si sa consulti medicul. O sa iti spuna farmacistul mai multe.