Daca ti-a venit menstruatia normal, nu cred ca se pune problema unei sarcini. Menstruatia aia falsa e diferita de cea normala (e mai inchisa la culoare si in cantitate mai mica).
Bună!
DA, este posibilă o eventuală sarcină!
DEPINDE şi de aspectul/durata mentrei avute, precum şi a următoarei menstruaţii...
Există "ciclu peste sarcină" : acesta apare cam la aceeaşi dată ( în lunile 1-4 de sarcină ), durează DOAR 1-2 zile, este slab cantitativ şi sângele este închis la culoare ( maroniu/brun-roşcat ).
Dacă menstruaţia ta a avut aceste "caracteristici", atunci e POSIBIL să fi însărcinată!
Dacă, în schimb, menstra a fost "normală" şi a durat 3-7 zile cu o cantitate acceptabilă de sânge, atunci NU cred să fi însărcinată.
"Ciclul peste sarcină" este o denumire GENERICĂ ( de aceea am obiceiul s-o pun în ghilimele ) pentru o FALSĂ menstruaţie, adică o sângerare care apare DUPĂ fecundarea ovulului.
Pot exista 2 ( sau chiar 3 ) situaţii :
1. poate fi vorba de o sângerare de implantare a ovulului fecundat în peretele uterului ( numită şi "sângerare de nidaţie" ), care apare la 5-10 zile după fecundare
2. poate fi vorba de "sângerare deciduală", care este o sângerare similară menstrei şi poate apărea din cauza unor disfuncţii hormonale ( care provoacă desprinderea unei părţi din mucoasa uterină )
3. mai RAR, apare "Ciclul menstrual regulat" - situaţia este întâlnită mai ales atunci când femeia rămâne însărcinată în apropiere de debutul următoarei menstruaţii.
Vezi detalii la linkul :
http://www.mami.ro/......na-1819757
http://www.sfatulmedicului.ro/......cina_10870
Eventual, să FACI 2 teste de sarcină CORECTE, aşa cum îţi explicam anterior.
Toate cele bune.
Am o matusa care de anul trecut are un copil, si de cand a ramas insarcinata i-a venit menstruatia de 2 ori deci ea nici nu avea idee ca era insarcinata ca inca burta nu se vazuse. nu stiu ce sa-ti spun
Menstruatia poata sa vina chiar si pana in luna a saptea de sarcina, si nu prea faci diferenta de cea normala!
Te rog sa stii pe viitor dupa fiecare contact sexual sa te uriez...indiferent de sex protejat sau nu... urina are proprietatea de a ucide spermatozoizi