| 6565787 a întrebat:

La inceput nu am vrut sa imi spun problemele aici dar chiar nu mai pot! crying Asa deci sa o luam cu inceputul.De la inceputul anului s-a mutat la mine in clasa un baiat( nu are importanta cum il cheama, sa zicem ca il cheama X ) Acest baiat este foarte foarte rau din cauza ca mama lui este decedata (parintii mei si toata clasa zic ca e frustrat) etc.Tot timpul rade de mine.(nu nu mai de mine) deranjeaza clasa, vorbeste urat (stiti cum sunt copiii problema). nu mai mentionez ca intr-o zi mi-a tras pantalonii... crying asa ...sa lasam detaliile astea. Azi pe facebook a deschis un chat..cu mine si cu mai multi oameni.A inceput sa ma injure si sa ma ameninte. Acum am cateva intrebari :
1. Cum imi poate trece stress-ul din cauza lui? Pt ca tot timpul ma ameninta ca ma bate!
2. Poate sa plece din clasa mea din sem. 2? (Ma refer... daca doamna directoare poate sa il dea afara)
3. De ce este asa de rau? Doar pentru. ca i-a murit mama? cunosc f. multe persoane carola le-au murit mama...dar nu se poarta asa.
4.Cum sa arat ca nu imi pasa ca ma ameninta?
5. Poate avea probleme de natura psihiatrica? Sau doar este rau?

Scuze...dar am uitat sa mentionez ca tatal lui este alcoolic si ca a ramas repetent ( din cauza ca s-a batut cu niste copii) si este f. f. agresiv.

Multumesc ca mi-ati ascultat intrebarea si eu am reusit sa ma descarc sufleteste! FUNDA! Scuze de categorie!

Răspuns Câştigător
| AndraRox a răspuns:

Nu este neinsemnat faptul ca mama lui este decedata iar tatal un alcoolic. Poate cunosti persoane care se confrunta cu probleme aparent asemanatoare dar fiecare isi manifesta suferinta diferit. Nu este usor sa ramai abandonat la varsta la care ai cea mai mare nevoie de sustinere, intelegere, afectiune, educatie din partea parintilor. Uite, cauzele agresivitatii pot fi multiple, plecand de la factori fizici de tip stres, oboseala acumulata, pana la dorinta de a atrage atentia sau a demonstra superioritatea. De asemenea, rivalitatea, la baieti in mod special deoarece vor cu orice scop sa isi afirme masculinitatea, reprezinta un factor ce poate genera un comportament agresiv. Eu sunt de parere ca parintii au un rol foarte important in ceea ce priveste educatie, temperament, caracter si comportament. Este adevarat ca de la o anumita varsta fiecare minor poate constientiza singur, realiza si alege ceea ce este bine sau rau insa, copilul nu se formeaza independent de acesti factori externi, dimpotriva, felul lui de a fi reprezinta o suma a stilului de viata pe care il are, a persoanelor care traiesc in preajma lui si a situatiilor prin care trece. Deci consider ca cea mai mare influenta asupra copilului o au parintii. Daca parintii, in acest caz, doar tatal, este un model de agresivitate, violenta si nervozitate, sunt foarte mari sanse ca si copilul sa fie la fel deoarece copiii sunt copii ale mediului in care se dezvolta. Modelele negative din cadrul familiei nu sunt doar un exemplu pentru care tinerii devin agresivi in mediul scolar, ci si una din cauzele pentru care acestia nu reusesc sa se controleze. In situatii de acest gen, refuza sa se exteriorizeze, inchinzandu-se in ei, violenta de orice natura fiind doar un mod de a se manifesta. Tu nu poti sti in ce fel de mediu traieste colegul tau, dar aceste necazuri ale lui te pot face sa ii intelegi atitudinea. Nu trebui sa il excluzi din colectivul tau, ci trebuie sa il ajuti impreuna cu ceilalti colegi sa se reabiliteze. Poti opta pentru cat mai multe ore de dirigentie in care sa se discute acest subiect, "Violenta in scoli". Te poti apropia de el inainte de a vrea sa plece din clasa ta. Cere si sfatul parintilor si a dirigintelui, consulta-te si cu ceilalti colegi si vezi care ar fi cea mai corecta solutie pentru ca el sa se poata integra. Nu iti pot spune decat sa il intelegi, pana vei reusi sa faci asta, nu pune la suflet rautatile din partea lui, sunt sigura ca sunt neintentionate si pot fi inlaturate din comportamentul sau.

| 6565787 explică (pentru AndraRox):

Cum sa ma port cu el? Sa il ignor? Pt. ca am incercat "fisa" asta..sa fiu buna cu el si nu merge. Ce e de facut? Sa nu il ma bag in seama? Sau sa iau atitudine?

| AndraRox a răspuns (pentru 6565787):

Sa te apropii de el. Ignora rautatile din partea lui. Ti-am spus, incearca sa il intelegi, incearca doar.

3 răspunsuri:
| Danzell a răspuns:

Faceti o petitie catre directoare. si semnati-o toti din clasa. desigur cu exceptia lui. daca sunteti 30, toti 29 sa o semnati.