| Eclips a întrebat:

La varsta dr 16 ani (acum am 17)am fost la dermatolog deoarece aveam o acnee excesiva si mi-a facut trimitere la ginecologoie(in Italia ma aflam) si mi-a facur control, si mi-a recomandat sa iau pana la 18 ani anticonceptionale diane 35. ASTAZI dupa 1 an si o luna de cand le iau am avut o sangerare vaginala (avand inca 6 drajeuri in folie, respectiv dupa ce termin folia de pastile si trec 4 zile, in a 5-a zi imi vine ciclu) si am avut aceleas simptome. obisnuite de menstruatie: durere dr ovare usoara, dureri de coloana etc. Prima data am crezut ca e o scurgere vaginala, iar cand m-am dus la baie... am vazut altceva.nu stiu ce sa fac sincer am citit multe chestii terifiante si habar nu am de ce a aoarat aceasta sangerare. *mentionez ca subt fumatoare* DAU FUNDITAAAAA

1 răspuns:
| corbulalbrosu a răspuns:

Atunci cand pastilele AC sunt folosite perioade lungi de timp in scop terapeutic, medicul ginecolog care le-a prescris in mod normal arfi trebuit sa-ti spuna cand va trebui sa te intoarci la el pentru examene medicale regulate. In general, trebuie sa te prezinti si sa fii supusa in fiecare an cel putin unui examen medical/ginecologic. Fiindca a trecut 1 an de zile si datorita faptului ca ti-a aparut si aceasta sangerare care este anormala, inexplicabila, in mod obligatoriu trebuie sa te prezinti cat mai degraba la o consultatie binevenita chiar si daca este/va fi doar una de rutina. Multa sanatate!