Întrebare recomandată | Simona020 a întrebat:

Ma confrunt cu o problema si nu reusesc sa-i dau de cap. Am un baietel de 3 luni iar in timpul sarcinii am avut parte de 2 infectii vaginale pe care le-am tratat cu Canesten ovule si Vaginax la recomandarea ginecologului. Totu' a trecut, a fost ok, a disparut usturime, mancarime dar a ramas o usurime dupa contactul sexual ce aparea mereu. Am nascut prin cezariana, dar si acum tot persista usturimea. Doctorul mi-a spus sa folosesc canesten crema atat eu cat si sotul dar nu vad vreun rezultat. Credeti ca poate fi vorba de vreo rana pe col? E vreo solutie?

Răspuns Câştigător
| BlakeLively a răspuns:

Iti recomand sa iti schimbi ginecolocul,pentru ca sunt foarte multi prosti care vor doar bani,insa au facut Medicina pe Internet. Dupa ce iti schimbi ginecologul, si gasesti altul, nu ii spune chiar tot, spune-i ce te deranjeaza, si ca vrei sa-ti faci niste analize. Poate el va depista problema. De preferat este sa faci un test (secretia vaginala), o mostra de urina si cel mai probabil o ecografie. Iti urez bafta si sanatate multa!

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Daca crema nu a putut vindeca clar ca e ceva mai grav, usturime poate aparea de la perzevativ, urina, sperma etc
daca vezi ca doctorul nu-i bun scimbal, nu fa sex pana nu rezolvi nu isi sacai organismul

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

DA, este posibilă o rană pe peretele vaginal sau pe col ( cervicită )!

Ar fi INDICAT să mergeţi la ginecolog ( eventual la ALTUL ) pentru o ecografie transvaginală şi un test de secreţie vaginală ( pentru a exclude o vaginită ).

Apoi, în funcţie de "rezultat", veţi primi tratament ( probabil ovule + cremă externă, dacă e cazul + irigaţii vaginale cu Tantum Rosa ).

Toate cele bune şi multă sănătate.

| kmidodo a răspuns:

Depinde daca usturimea se simte mult in interior sau in zona vaginala. De altfel ranile pe col nu sunt dureroase de aceea se si descopera greu problemele lui.Cred ca ai putea avea o zgarietura pe peretele vaginului.Asta poate fi de la faptul ca atunci cand se produce penetrarea nu esti suficient de lubrifiata..sau sotul tau nu este epilat si un nebun de fir de par de pe acolo intra si el odata cu penisul si cu cat cel din urma intra si iese de mai multe ori, se produce o taietura pe pielea ff sensibila a vaginului, in toata regula! Am o varsta care imi permite sa emit ipoteze pentru ca sunt o femeie normala care a trecut prin multe, normale. Daca nu crezi ca e de la asta, du-te la un medic care sa se uite cu instrumentele necesare, daca ai vreo crapatura pe peretele vaginal.