Daca ciclul tau menstrual are mereu lungimea mai mare de 27-28 de zile, in acel caz atat posibilitatea cat si probabilitatea de a se putea forma o sarcina in primele 9-10 zile ale respectivului ciclu menstrual, sunt foarte mici spre imposibil chiar si in cazul in care ajunge sperma in vagin. In cazul precizat si prezentat, teoretic NU se poate forma o sacina in proportie de peste 95%. Multa sanatate!
Am mereu cam 5 6 zile...
In ultimele luni am cam avut dereglari. nu mi.a venit regulat la aceeasi data
Numai daca ai ai perioada ciclului menstrual mai mic de 25 de zile poti (dar nu sigur) sa ramai gravida in a 5-a zi de la inceperea menstruatiei. In ciclul menstrual sunt trei perioade, din care doua care sunt nefertile (nu ramai gravida) si a treia fertila. Calculul e simplu: daca ai ciclul regulat, atunci calculezi cand va fi prima zi a menstruatiei urmatoare, scazi 19 zile si afli prima zi fecunda, scazi 12 zile si afli ultima zi fecunda. Daca ai ciclul variabil (ex. de 28-30 de zile) atunci aduni la 19 zilele cat variaza ciclul (in cazul de fata 2 zile) si scazi din 12 acelasi numar.
Evident ca sansele ca sa ramai gravida sunt extrem de mici in cazul asta. Totusi e mai bine sa nu risti si sa te protejezi.
10 zile de la mestruatie nu ramai fica in cele 10 zile se refac ovulele deci nu-ti fa griji daca ai menstruatia corecta nu ai de ce sa-ti faci griji.
beausingurlamasamea întreabă: